Wifi – alleen als het regent
Al jaren beschikken we over een prima wifi-netwerk op minicamping De Visser. Jaarlijks wordt het ge-update, zodat we weer aan de eisen van de tijd voldoen. Dat wil zeggen: het is voldoende geshcikt om je werk vanaf de camping te controleren of uit te voeren. Streamen is het niet direct voor bedoeld, maar gamen gaat prima!.
Op een drukke vrijdag wordt ik aangesproken door enkele kleine kampeerders… de wifi doet het niet. “Dat kan kloppen”, zeg ik, “de wifi doet het hier namelijk alleen als het regent.” Ze kijken me een beetje verbaasd aan, maar nemen er genoegen mee. Het was toevallig ook een snikhete dag. Zo’n dag, bijna tropisch, hebben we niet vaak ik Zeeland.
Als enkele uren later de volwassenen me er ook op attent maken dat het netwerk hapert, dan weet ik dat er echt iets aan de hand is.
Een huisvrouwen-reset is dit keer niet de oplossing, dus moeten we wachten op de monteur. Dat zal na het weekend zijn.

Een weekend zonder wifi

Er zijn ouders die de schermtijd zelf verminderen als het weer beter is. Lekker buiten spelen heeft ook zijn charmes. Zeker als er voldoende kindertjes op de camping zijn. Er zit altijd wel een vriend of vriendin voor je tussen! Ze hebben het onderling heel gezellig, als is het opvallend, dat de kleine mannelijke kampeerders me toch regelmatig de vraag stellen of de monteur al langs geweest is…….

Na het weekend kwam het verlossende bericht voor de jochies. De groep kleine gamers kan hun spel afmaken. Een zucht van verlichting klonk over de camping. De jongens kruipen in een schaduwrijk hoekje en de rust keert terug. Zo rustig dat er bijna geen reactie komt op de oproep “we gaan kippen voeren, wie gaat er mee?”
Normaal gesproken komen er kindjes uit allerlei hoeken en gaten om de dieren van eten te voorzien. Nu zijn het de meisjes die me graag willen helpen. En de jongens….. die hebben geen tijd. Die hebben hun apparaatjes gevonden en halen hun gemiste schermtijd in.

Meidenochtend

De kippen en geiten werden die dag gevoerd door uitsluitend meisjes. Het gaat er heerlijk rustig aan toe. Ze weten de weg. Ze weten wat er moet gebeuren. Ze nemen de leiding over en ik kan ook een keer toekijken. Nog nooit is er zoveel geaaid en gestreeld in die wei. De geitjes genieten zichtbaar van alle aandacht.
De dames keren terug met een zelfgeraapt ei. Ze zijn allemaal nog heel bij aankomst op de camping. Dat is niet altijd het geval als de jongens erbij zijn. Het was een heerlijke ochtend… moeten we vaker doen!

1 Reactie

 • Fam.Woonings Geplaatst 5 juni 2021 14:05

  Zeer rustige camping

  Dit is een formidabele camping met een grasmat zo mooi als kunstgras!
  Bijzonder schoon en geweldig sanitair maar ook een aantal plaatsen met prive sanitair.
  Zeer ruime plaatsen met min. 10 amp. ,water en afvoer .
  Ook kan men gebruik maken van vlonders .
  Joyce,de kampeerboerin staat je altijd met raad en daad bij en is zeer klantvriendelijk!
  Vanaf de camping kun je prachtige wandelingen maken in het inundatienatuurgebied.
  Ook fietstochten door de duinen en over de dijken naar Vlissingen, Middelburg en Veere zijn met een ebike prima te doen omdat het in Zeeland meestal hard waait

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *