Wandelen op Walcheren

Minicamping de Visser ligt aan de meest mooie wandelroutes van Walcheren. 
Kabouterpad-2 (2)

Vanaf de camping kan direct gestart worden met één van de routes van Wandelnetwerk Walcheren. Geniet van de diversiteit op de akkers, de mooie bloemranden en -velden in het Zeeuwse landschap.

Wandelen rondom de camping

Minicamping de Visser is een prima opstapplaats voor diverse wandelroutes. De camping ligt namelijk aan het Wandelnetwerk Walcheren. Vanaf de camping kunt u alle kanten op.
Enkele routes hebben we voor u op een rij gezet. De meest bijzondere routes zijn toch wel de Routes van Kabouter Boudewijn. Deze route is ook voor kinderen erg leuk en goed te doen. Het kleine kaboutervolk wijst de kinderen de weg door het afwisselende natuurlandschap van Zoutelande en Westkapelle.


Kindvriendelijke route voor een groot deel over autovrije paden. De diversiteit van het landschap maken de route interessant.


Een rustgevende wandeling van 4,5 km., langs de Westkapelse Kreek.

Velden vol bloemen

Verspreid over Walcheren treft u op diverse plaatsen bloemenranden en bloemenvelden aan. Op de bloemenvelden worden bloemen geteelt voor vermeerdering. Deze velden leveren onder andere de bloemzaden die in de tuincentra aangeboden worden. Deze velden mag u uiteraard niet betreden.
De bloemenranden daarintegen zijn wel toegankelijk. Een initiatief van de agrarische natuurvereniging zorgt ervoor dat u met de voeten in de Zeeuwse klei kunt genieten van de bloemen en de beestjes in de rand. Indien u in het bezit bent van een BloemenPlukBon, kan een eigen bos bloemen geplukt worden. De Bloemenplukbon is op de camping te koop of “te huur”.


Een mooie wandeling door de agrarische velden en langs bloemenranden. Om na een korte pauze op het strandpaviljoen de weg te vervolgen langs het strand.


Tijdens deze wandeling zijn de gevolgen van de inundatie in 1944 nog steeds zichtbaar. De invloed van de zee op het land heeft sporen achter gelaten.


Een wandeling langs 3 gekrompen dorpen op Walcheren. Lopen door Boudewijnskerke, Werendijke en Poppenkerke krijgt u een indruk van de historie van het gebied.