Wandelen op Walcheren

Minicamping de Visser ligt aan de meest mooie wandelroutes van Walcheren. Vanaf de camping kan direct gestart worden met één van de routes van  Wandelnetwerk Walcheren.

Minicamping de Visser ligt aan de meest mooie wandelroutes van Walcheren.

Vanaf de camping kan direct gestart worden met één van de routes van Wandelnetwerk Walcheren. Geniet van de mooie bloemranden en -velden in het landschap. Verspreid over Walcheren treft u op diverse plaatsen bloemenranden en bloemenvelden aan. Op de bloemenvelden worden bloemen geteelt voor vermeerdering. Deze velden leveren onder andere de bloemzaden die in de tuincentra aangeboden worden. Deze velden mag u uiteraard niet betreden.

De bloemenranden daarintegen zijn wel toegankelijk. Een initiatief van de agrarische natuurvereniging zorgt ervoor dat u met de voeten in de Zeeuwse klei kunt genieten van de bloemen en de beestjes in de rand. Indien u in het bezit bent van een bloemplukbon, kan een eigen bos bloemen geplukt worden.


Een rustgevende wandeling van 4,5 km., langs de Westkapelse Kreek.


Een mooie wandeling door de agrarische velden en langs bloemenranden. Om na een korte pauze op het strandpaviljoen de weg te vervolgen langs het strand.


Kindvriendelijke route voor een groot deel over autovrije paden. De diversiteit van het landschap maken de route interessant.


Tijdens deze wandeling zijn de gevolgen van de inundatie in 1944 nog steeds zichtbaar. De invloed van de zee op het land heeft sporen achter gelaten.


Een wandeling langs 3 gekrompen dorpen op Walcheren. Lopen door Boudewijnskerke, Werendijke en Poppenkerke krijgt u een indruk van de historie van het gebied.