Over ons

Op minicamping De Visser bent u te gast bij Kampeerboerin Joyce en bloemzaadboer Adrie. Zij heten u van harte welkom!
over_ons-met-Nianne

Kampeerboerin Joyce

Van sportieve Brabantse tot Zeeuwse kampeerboerin:

Na vele vakanties en weekenden in het heerlijke Zeeland leerde ik de omgeving van de camping, waar ik met mijn ouders verbleef, steeds beter kennen. Ik zocht er een baantje, ontmoette gezellige Zeeuwen, ging met ze uit en bleef aan een leuke jongeman “plakken”. Na lange tijd heen en weer pendelen in het weekend besloten de Zeeuwse jongeman en ik tesamen een stulpje te zoeken. Dat stulpje vonden we in Zeeland. Hij bleef in zijn buurt en ik gaf de Brabantse gemoedelijkheid op voor een avontuur over de provincie-grens.

De Zeeuwse jongeman bleek een boerenzoon. Zijn ouders zette het familiebedrijf voort wat zich richtte op akkerbouw. Zij hadden reeds enkele jaren de koeien ingeruild voor de kampeerders. Een heel ander ras, maar voor de vooruitstrevende agrarier een prima keuze.

Inmiddels is de boerderij in ons bezit en zetten wij de traditie voort. Naast het akkerbouwbedrijf exploiteer ik nu de prachtige kleinschalige camping waar ik mijn gasten mee laat genieten van de rust en ruimte op het Zeeuwse platteland.

Om geïnteresseerden ook buitenom de vakanties op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, stuur ik “Post van het Platteland” rond. Door mijn verhaaltjes blijven jullie op de hoogte van de gebeurtenissen op minicamping De Visser!

Bloemzaadboer Adrie

Via meubels en hout naar aardappelen en bloemen:

Ik groeide op op de boerderij waar ik nu (weer) woon. Als kind genoot ik van het buitenleven met alle andere kinderen uit de straat. Er was altijd wel iets te beleven op het platteland en zo niet, dan had vader De Visser wel een klusje waar hij hulp bij kon gebruiken.

Als boerenzoon bemoeide ik met niet direct met het bedrijf, maar vond ik werk als meubelmaker. Jaren maakte ik ambachtelijke eiken meubels. Tot de machines hun intrede deden en de handvaardigheid werd overgenomen. Ik zette mijn carriere voort in een timmerfabriek en hield me bezig met de speciale opdrachten die niet standaard uit de machines rolden.

In één van de drukke zomers in Zoutelande trof ik een Brabantse toeriste aan de bar, die ik wel beter wilde leren kennen. Ik overtuigde haar dat een leven in Zeeland zeker zo gezellig zou zijn. Samen stichtten wij een gezin en namen het familiebedrijf van mijn ouders over. Naast de kleinschalige camping ben ik als boerenzoon toch weer terug op het akkerbouwbedrijf, waar naast aardappelen en tarwe een groot deel gericht is op bloemzaadteelt.

Regelmatig neem ik geinteresseerden mee naar de akker op om te vertellen over de gewassen.

overons-adrie