De Route van Kabouter Boudewijn

LET OP : door vervreemding, verplaatsing en verdwijning zijn de kabouters niet mee rop de route. Na 2 seizoenen controleren en aanvullen hebben wij de moed opgegeven. Dit verhaal staat hier nog wel omdat via diverse mediakanalen (buiten ons bereik) verwezen wordt naar deze leuke wandelroute. En wandelen kan nog steeds, maar kabouters komt u er niet meer tegen.

Er was eens……

Er was eens een Kabouter Boudewijn. Hij leefde met 44 kleine wezentjes. Allemaal hadden ze rode laarsjes, rode wangen, een rode puntmuts en een witte baard. Ze leefden in houten hutjes in de singel van bomen en struiken rondom een kleine camping in Boudewijnskerke (Zoutelande). Het ging er gezellig aan toe. Ze hielpen elkaar, zorgden voor elkaar en ondanks dat het koud was, hadden ze een prima leven. Ze brachten de dag door, door in groepjes de dagelijkse taken uit te voeren. Enkelen gingen hout sprokkelen. Er was voldoende hout, want elke winter werd de houtsingel geknipt en gesnoeid. Anderen zochten eten. Dat eten werd vaak niet gevonden door de grote mensen die er ook rondliepen. In de houtsingel groeiden bramen, vlierbessen, appeltjes, rode besjes en zelfs vonden ze af en toe walnoten. En na het eten mochten ze allemaal nog even buiten spelen, in het speelhuisje, op de boot of in de zandbak. Lekker rennen en rollen totdat hun wangetjes rood en warm aanvoelden. Dan was het tijd om de kleine pyjamatjes op te zoeken en de puntmuts in te leveren voor een slaapmutsje.

Er op uit in Zoutelande

Als het buiten wat warmer werd en de kabouters hun dikke vestjes en rode sjaaltjes aan de kleine kapstokjes konden hangen, dan kwamen er meer grote mensen in de buurt. Kabouter Boudewijn vertelde zijn volk dan elke keer weer dat ze voorzichtiger moesten zijn en vooral in de buurt moesten blijven. Er reden grote mensen op 2 wielen voorbij hun hutjes en auto’s stopten voor hun deur. Al die grote en minder grote mensen bleven ook slapen op de camping, maar de volgende dag waren ze altijd weer even weg. De kabouters vroegen zich af of ze nog terug kwamen en ja hoor…. elke avond kwamen de vreemde grote mensen weer terug naar de camping. De onderdanen van Kabouter Boudewijn waren nieuwsgierig. Waar gaan die grote mensen heen? Wat gaan ze er doen?

Samen het bos in

Ondanks de waarschuwingen van Kabouter Boudewijn, konden de kleine hummeltjes hun nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ze wilden met eigenogen zien waar de grote mensen heen gingen. Op een avond hebben ze gewacht tot Kabouter Boudewijn weer heerlijk en hard lag te snurken. Allemaal hebben ze hun rode laarsjes aangedaan en zijn ze stilletjes uit hun hutjes geslopen om samen op pad te gaan. Het was nog donker en heel spannend……… maar sinds die tijd zijn ze nog steeds onderweg.
Kabouter Boudewijn weet dat ze in de buurt zijn, maar wil graag thuis blijven om de eerste die thuis komt te kunnen ontvagen met een knuffel en een lekker kopje kabouterthee. Daarom vraagt hij de grote mensen om hulp.
Wil jij Kabouter Boudewijn helpen zoeken?

Hoe werkt het?

Kabouter Boudewijn weet dat de kleine kabouter in de buurt van de camping spelen. Hij weet alleen niet precies waar. Hij zou het fijn vinden om dat te weten te komen, zodat hij ze straks kan ophalen als het weer koud wordt. Als jij hem kan vertellen hoe veel kleine kabouters je gezien hebt in de buurt van de camping, dan is hij weer even gerust gesteld.

  • Kabouter Boudewijn staat aan het begin van de camping en is het startpunt van de zoektocht
  • Zoek in de buurt van de camping een eerste kabouter, die iets kleiner zijn dan Kabouter Boudewijn
  • Ze kunnen overal zijn, maar meestal aan de kant van de weg
  • Als je er één gevonden hebt, ga je de goede kant op! Die weg blijf je volgen tot er opnieuw een kabouter verschiijnt
  • Op een kruising of splitsing van wegen zal er in die buurt altijd een volgende kabouter zijn die je laat zien welke kant je op moet
  • Als je een goede speurneus hebt, kom je automatisch weer terug bij Kabouter Boudewijn
  • Hij wil graag van je weten hoeveel van zijn vriendjes je hebt gezien, geef het aan hem door (dat mag ook via Joyce)

Heel veel succes én plezier!!!

Kabouterpad-2020
Kabouterpad-2 (2)
Kabouterpad-2 (3)

Extra informatie
De route is ruim 4 kilometer. Een buggy meenemen kan wel, maar de route is op sommige plaatsen erg hobbelig.
De hond kan helaas niet mee, omdat de route een begrazingsgebied doorkruist. In dat gebied zijn honden niet toegestaan.

Heb je iets leuks meegemaakt of een mooi moment vastgelegd, laat het dan weten aan Kabouter Boudewijn. Dit kan door een stukje tekst of bericht op zijn Facebook-pagina: Facebook Kabouterpad Zoutelande