Er komt een ringrijder in het ziekenhuis
Een dag om naar uit te kijken

Degene die eerder vakantie vierde op Walcheren, kent waarschijnlijk de wedstrijden ringrijden in de zomermaanden.
Elk weekend is er wel ergens een wedstrijd, waar men de ruiters met lans op ongezadelde paarden bezig kan zien.
Ook in Zoutelande is met regelmaat deze folkloristische sport te bezichtigen en binnen familie de Visser is men al generaties lang actief.

Een dag voor vader en zoon

Generatie op generatie heeft het virus doorgegeven en binnen ons gezin zorgde vader Adrie ervoor dat zoon Stijn enthousiast werd voor de sport.
Ze zijn helemaal voorzien van alle benodigdheden en de twee Zeeuwse knollen in de weide achter de camping maken de uitrusting compleet.

De wedstrijden worden veelal op zaterdagen gereden. De werkzaamheden op de camping maken het voor Adrie steeds moeilijker om op die dagen aan de wedstrijd deel te nemen, maar gelukkig zijn er ook wedstrijden die op een doordeweekse dag plaatsvinden. Eén daarvan is de folkloristische dag in Zoutelande. Daar kijken de twee naar uit, want op een donderdag kunnen ze samen mee doen. Stijn begon zijn carrière in de schaduw van zijn vader, maar de laatste jaren moet vader alle zeilen bijzetten om zoonlief bij te blijven.

Een pollepel en een enkele reis Goes

In 2023 gaan ze nog een keer samen op pad. Hoewel vader zijn carrière als ringrijder langzaam afbouwt, is de folkloristische dag in Zoutelande een dag die hij niet wil missen. Samen vertrekken ze met hun vriendinnen Vera en Sonja naar Zoutelande. Op naar een gezellige dag met de ringrijders onder elkaar. Een gezamenlijke maaltijd halverwege de wedstrijd en een biertje horen er altijd bij. Ze hebben er zin in.

Nog voor de maaltijd gaat het mis. Paard Sonja heeft er zoveel zin in, dat ze soms iets te snel van start gaat voor boer Adrie. In zijn laatste beurt vertrekt het paard iets eerder dan dat de ruiter gereed is en heeft hij niet de juiste houding om de beurt af te kunnen maken. Nog voor de ring raakt hij uit balans en schuift na de ring van zijn paard af. Bij de val raakt hij het bovenbeen een houten paal, waardoor een serieuze verwonding ontstaat.
Er is meteen commotie onder de groep ruiters. Er wordt eerste hulp verleend, een ambulance gebeld en de wedstrijd is tijdelijk gestopt. Boer Adrie heeft een gebroken bovenbeen opgelopen en wordt met de ambulance richting het ziekenhuis in Goes gebracht.

Zoon Stijn vervolgt de wedstrijd en wint de wedstrijd en de pollepel. De prijzen worden mede opgedragen aan zijn vader, die het in het ziekenhuis met de foto’s moet doen.

Einde seizoen

Voor boer Adrie zit het seizoen er op. Hij werd succesvol geopereerd en heeft een pin in het bovenbeen gekregen. Hij zal dit jaar niet meer in actie komen. Niet op een paard, maar ook niet op de camping. De revalidatieperiode wordt geschat op 3 a 4 maanden.
Daarmee zit niet alleen het seizoen ringrijden er op, maar zal Adrie de rest van zijn werkzaamheden ook niet meer kunnen hervatten dit seizoen…….. niet op de camping, niet op het land. Voorlopig is hij druk met zijn eigen herstel.

Mocht u ons nog bezoeken in 2023, dan is het vooraf goed om te weten dat hier alles een beetje anders loopt vanaf dit ongelukkige moment. De rest van het gezin doet er alles aan om de werkzaamheden over te nemen, maar het zou kunnen dat zij ooit ergens een steekje laten vallen. We bieden hiervoor op voorhand al onze excuses aan.

Na enkele jaren corona, een seizoen met groot verdriet, draaien we nu een seizoen met een groot gemis.
Een seizoen waarin alles anders dan anders is.

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *