Breien bij de boerin
Goed gemutst

Op een donkere ochtend in Juni vult de recreatieruimte van minicamping De Visser zich met campinggasten, andere toeristen en inwoners uit de omliggende dorpen. Allemaal mensen die nog kunnen praten en breien tegelijk, want er staat een ‘goedgemutste breicampagne’ op het programma.

In het vorige seizoen hebben we op het nippertje aandacht besteed aan de campagne ten bate van het Nationaal Ouderenfonds. Doot het breien van kleine mutsjes, die op flesjes smoothies passen van het merk Innocent, steunen we het Nationaal Ouderenfonds. De reden van deelname aan deze campagne heb ik al eerder uitgelegd, maar blijft dezelfde.

Gezellige ochtend

Naast het goede doel, waar de ochtend uiteindelijk voor bedoeld is, ontstaat er ook een hele gezellige ochtend. Onder het genot van een kopje koffie en met de breipennen onder de arm, wisselen de deelnemers allerlei waardevolle tips uit. Niet alleen over breien en handwerk, maar ook over de omgeving, over leuke fietstochten, over interessante adresjes en winkeltjes die een bezoek waard zijn.

Aan het einde van de ochtend staat er voor enkele euro’s mutsen bij elkaar, men wenst elkaar nog een fijne vakantie en gaat ieder weer zijn eigen weg. Mooi om te zien en leuk dat er mensen zijn, die de stap hebben durven nemen om bij ons binnen te stappen…. en op die manier bij te dragen aan het goede doel.

Bedankt dames!

Wist je dat…

Op minicamping De Visser in Zoutelande kunnen we altijd restjes wol of overgebleven bollen gebruiken voor onze creatieve activiteiten. Jong en oud hebben al genoten van het wildbreien, punniken, haken, vingerhaken en er worden zelfs schilderijen mee gemaakt. Dat willen we in de toekomst graag blijven doen. Uw wol is welkom!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *