Het is vakantie! Even in een andere omgeving, even geen dagelijkse beslommering en even een momentje voor moeder en dochter. Heerlijk samen knutselen.

Quality-time op minicamping De Visser:

Moeders met hun dochters zijn ingespannen bezig om een mooie Zeeuwse quality-time op minicamping De Visserzeepslinger te vormen. In de meivakantie van 2011 werd het een heerlijke zonnige Zeeuwse zeepslinger, gemaakt in de buitenlucht, genietend van de zon. Deze keer lekker naar binnen, vanwege de wind en dreigende luchten. Maar dat mocht de pret niet drukken!

De meisjes beginnen vol goede moed met het raspen van de grote blokken zeep, om ze later om te vormen tot kleine figuurzeepjes. Zeeuwse kleuren als brandingwit, quality-time op minicamping De Visservuurtorenrood en loodsbootgeel liggen klaar om gebruikt te worden. Schaven, kneden en boetseren. Dat is wel aan de meiden besteed. Ieder maakt 3 kleine zeepjes om later te verwerken tot een dikke slinger.

Na het grove werk komen de mama’s in beeld. Aan een lint rijgen zij kraaltjes, de zeepjes en knopen er een mooi lintje omheen. De kleuren en volgorde ervan word bepaald door de dochters. Een prachtige vorm van samenwerking en heerlijk rustmoment in een soms zeer druk leven. Genieten zoals genieten bedoeld is. Met een mooi, heerlijk geurend resultaat. Dat is pas echt vakantie!!

workshop zeepslingermoeders en dochters maken zeepslinger

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *