De Zoutelande Dance Award staat weer op het programma. De activiteit zorgt voor een week lang voorbereidingen op minicamping De Visser.

In 2012 is de Dance Award geïntroduceerd en de kleine gasten van minicamping De Visser waren toen ook actief. Er werd een week lang geoefend en de uitvoering vond in de stromende regen plaats, lees meer. Dit jaar is er geen sprake van regen. Het is warm, bijna te warm om elke ochtend aan de slag te moeten. Maar de kleine gasten zijn prima leerlingen en dat scheelt in tijd.

Maandag – op zoek naar dansers

Wie wil en durft er op vakantie mee te doen aan zo’n wedstrijd. Een wedstrijd in het dorp, waar iedereen naar kan komen kijken. Ook mensen die je niet kent. De kinderen reageren heel erg verschillend, maar al snel hebben we toch zo’n 20 enthousiaste kinderen bij elkaar, die voorgesteld worden aan meneer Tim. Meneer Tim heeft eigenlijk ook vakantie, maar valt deze week in de ochtenden terug in zijn rol, namelijk leerkracht van de basisschool. Meneer Tim heeft een echte warming-up bedacht, zoals echte dansers ook doen. En dan begint de dans. De muziek wordt avontuurlijk en zelfs een beetje buitenaards. De kinderen verzinnen hun eigen bewegingen erbij en meneer Tim plakt ze op een professionele manier aan elkaar. En voor we het weten – voila – dansen de kleine gasten van minicamping De Visser door de recreatieruimte.

Dinsdag – de dag van de kleding

DanceAward-shirt

Na enkele herhalingen van maandag blijkt de dans zog steeds in de koppies van de kids te zitten en kunnen we verder gaan met de kleding. Mevrouw Tim heeft gezorgd voor prachtige buitenaardse jurkjes voor de meisjes. De stoere jongens gaan aan de slag met hun eigen ruimte-t-shirt. Naar eigen inzicht kleuren ze een wit t-shirt vol met sterren, een raket, een man en hier en daar zelfs ruimtewezens. De naam er op en klaar!

 

Woensdag – de dag van de supporters

DanceAward-spandoek

Nadat woensdag iedereen opgehaald is bekijken we de creaties van de jongens. Ook de grotere meiden zijn druk geweest en hebben een speciale space-rok. Die is alleen al de moeite waard om donderdagavond even een kijkje te komen nemen in de Langstraat van Zoutelande. We oefenen nog een keer en het gaat super. De oudere meisjes nemen de plaats in van meneer Tim, want die mag donderdag het podium niet op. Maar dat maakt voor de volleerde dansers en danseressen geen verschil. De niet-deelnemers worden ingezet als supporter en moeten aan het werk. Een laken, stiften en stokken worden omgetoverd tot een spandoek. “Star Trek is te gek” kleuren de jochies in opvallende letters.

Donderdag is DE  dag

Oei oei. De spanning neemt toe. Middagdutjes en goede voeding worden geadviseerd. Al trekt de groep dansers zich daar weinig van aan. Dat is een goed teken, ofwel; ze zijn er klaar voor!

De Zoutelande Dance Award vindt plaats op

donderdag 18 juli – in de Langstraat van Zoutelande – tussen 19.00 en 21.00 uur

U bent van harte welkom!!

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *