Het is nog maar het 2e jaar dat Zoutelande Actief dit evenement organiseert, maar lijkt al veel langer. De eerste editie heeft heel veel herinneringen achtergelaten onder zowel deelnemers als organisatie, vanwege de weersomstandigheden. Maar de 2e editie heeft alles mee………..

Donderdag is een spannende dag op minicamping De Visser. De kinderen mogen “uitslapen”, omdat ze alle andere ochtenden geoefend hebben op hun dansje. Er zijn t-shirt ontworpen, spandoeken gemaakt en schmink-mama’s ingeschakeld. We hebben het erg druk gehad, dus vandaar een vrije ochtend…. Een aantal kinderen zitten al helemaal in het ritme en staan toch braaf om 10.00 uur in hun zelfgemaakte t-shirt voor de deur met de vraag “gaan we niet oefenen?” Maar nee, het programma dat al dagen op de ramen hangt, geeft aan dat we vanavond voor vertrek vroeg verzamelen, zodat we nog eenmaal een generale repetitie kunnen doen. De kindjes snappen het en brengen hun mooie t-shirt veilig terug naar de caravan, zodat het schoon blijft voor vanavond.

Vanavond gaat het gebeuren. Het optreden van de kleine gasten tijdens de Zoutelande Dance Award.

dance Award Zoutelande

En dan stroomt de hele recreatieruimte leeg, er wordt een superlange rij gevormd van fietsers in de richting van Zoutelande. Zoveel volgers heb ik nog niet achter me gehad. Het lijkt wel een schoolreis. Eenmaal in Zoutelande zoeken we een plaats op de tribune en wachten in spanning af tot het dansfeest gaat beginnen. En een feest werd het………………. in dit geval zeggen foto’s meer dan woorden.Om 16.30 uur kunnen ze niet meer wachten en heeft een schmink-mama haar koffer geopend. Er verschijnen sterren op licht getinte gezichtjes, waar als extra nog een dun laagje glitter overheen gaat. Als er zo’n mooi koppie op het veld opgemerkt wordt, volgen er meer……… De mama krijgt versterking en dat is nodig ook! Om 18.05 uur wordt de schminkkoffer weer gesloten. Precies op tijd. Een generale repetitie volgt. Papa’s en mama’s stromen toe en volgen de danspasjes van hun kroost op de voet. Het gaat prima! De Star-trekkin’ dansers sluiten hun laatste oefensessie af met een diepe buiging en een oorverdovend applaus volgt. Prachtig!

[button link=”http://www.flickr.com/photos/kampeerboerin/sets/72157634693405742/” type=”big” newwindow=”yes”]De foto’s[/button]

Zoutelande Actief bedankt voor de organisatie. Dankzij Qui Vive en presentator Sam hebben mijn gasten, zowel groot als klein, een top-avond gehad. En ik dus ook!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *