Zonnige zomer voorspeld

Op minicamping de Visser is een zonnige zomer voorspeld

 

 

Op Facebook circuleerde een filmpje met de vraag “Weet jij wat wij aan het doen zijn?”:

Met af en toe een foto werd de puzzel compleet, maar nu mogen we het echt vertellen:

Het is statistisch bewezen dat Zoutelande gemiddeld meer zonuren telt. Ook voor 2017 is er een zeer zonnige zomer voorspeld. Tenminste, voor het gebruik van energie op minicamping De Visser.

Vanaf vandaag bedanken we de zon voor elk straaltje wat ze naar de aarde stuurt, want die straaltjes vangen we op in één van de 106 gemonteerde zonnepanelen. En de panelen werken niet alleen bij zon…. bij elke heldere dag leveren ze al energie, waarmee we de elektriciteitsmeter beetje bij beetje achteruit kunnen laten draaien

 

Aan het werk voor een goed doel

Met de professional als hoofduitvoerder hebben boer Adrie en zoons meegewerkt om de werkzaamheden zo vlot mogelijk te laten verlopen. Er werden sleuven gegraven voor de leidingen, latten bevestigd op het dak, materialen vervoerd en gesjouwd om de klus te klaren. Zonnepanelen en omvormers werden gemonteerd én er werd gesnoeid om de zonnestraaltjes vrij baan te geven. Alles met het oog op de toekomst: het gebruiken van schone energie.

 

Duurzame energie

Het aanbrengen van zonnepanelen heeft lang op de wachtlijst gestaan. Telkens konden we argumenten verzinnen, waarom de investering (nog) niet interessant was voor ons. De zonnepanelen zouden te duur zijn of niet rendabel. De panelen gaan niet lang genoeg mee of het dak is niet in de juiste ‘gradenstand’ om ze te leggen. Gladde verkooppraatjes konden ons niet overtuigen.
Maar aan het einde van 2016 hebben we moeten toegeven dat we met zonnepanelen het energieverbruik daadwerkelijk kunnen reduceren. In een regio met de meeste zonuren is het heel eenvoudig om deze schone en duurzame energiebron te gebruiken en ligt energiebesparing voor de hand.

 

Meten is weten

Nu is het wachten op het magische moment dat we voor het eerst de elektriciteitsmeter terug zien draaien. Via een app kunnen we elk moment van de dag zien hoeveel de zonnepanelen hebben opgeleverd. Aan het einde van het jaar zal de faktuur van de stroomleverancier de uiteindelijke besparing moeten weergeven. Wij kijken er vol verwachting naar uit. Tot die tijd geldt:

Ons bin zonnig !!

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *