In de tweede week van mei zijn er nog steeds kinderen die vakantie hebben. Ondanks dat de camping niet meer helemaal is gevuld, lopen er toch nog 11 kindjes rond. Een reden voor een leuke activiteit………….:

Zon en Zeep

In de laatste winter heb ik alle ingredienten verzameld voor het maken van een zeepslinger. Ik heb proefgedraaid met mijn eigen kinderen, maar op de zeepslinger mc de vissercamping is het er nog niet van gekomen. Een reden te meer om de aanwezige kinderen te verblijden met een knutselochtend.

Heerlijk in de zon op het gras worden tafels en stoelen bij elkaar geschoven. We gaan proberen om een mooie, heerlijk ruikende zeepslinger te maken. Als eerste moet de blok zeep tot fijn “schaafsel” geraspt worden. Het schaafsel wordt met een klein beetje water hervormd tot een soort klei waar allerlei vormpjes van gekneed kunnen worden.  Ieder maakt naar eigen wens een aantal kleine zeepjes in diverse vormen. De zeepjes worden later bij elkaar gebracht door een stukje touw/lint en versierd met meerdere kralen.

De rust op de camping, het plekje in de zon en de hulp van enkele actieve mama’s zorgt voor een hele gezellige knutselochtend. Uiteindelijk vormen de zeep, het touw, de kralen en gekleurde lintjes een aantal geweldig mooie zeepslinger.

Zeepslingers, door de kinderen zelf ontworpen, die bij het ruiken van de frisse geur je terug laten denken aan de heerlijke zonnige vakantie in het Zeeuwse Zoutelande!

Zeeuwse zeepslinger

De zeepslinger van Lotte is een echte Zeeuwse zeepslinger geworden. Met zee-blauwe hartjes, die de liefde voor Zeeland uitstralen en kralen met een boerderijprintje omdat ze verblijft op een minicamping bij de boer(in). De slinger is afgemaakt met een heus Zeeland-vignet om duidelijk te maken dat de zeepslinger toch echt in Zeeland gemaakt is.

Geweldig!!!

De ochtend is reuze snel voorbij gegaan,  zowel voor de mama’s, de kinderen als voor mij. Zeker een activiteit die we in het komende kampeerseizoen nog een keer zullen herhalen.

Voor alle meiden,Niels en mama’s: Bedankt voor de gezelligheid!

de zeepslinger-kunstenaars

4 Reacties

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *