Je ziet ze niet veel meer in het straatbeeld … de Zeeuwse meisjes. Hoe minder je ze ziet, hoe groter de interesse wordt naar de sieraden, de kleding etc. We willen alles vastleggen en namaken om het te behouden. Daar doen wij aan mee.

Het idee voor de workshop is geboren na een praatje met een van mijn gasten. Een creatieve mevrouw, die mij wat tips aan de hand doet voor creatieve workshops. Niet te moeilijk en goed te doen voor iedereen!

“Wat ook heel leuk is…”, roept ze enthousiast en een verhaal over een Liesje volgt. Ze heeft het over stof en vulling, naald en draad, een kerstLiesje en naaiLiesje. “Heel gemakkelijk”, sluit ze af. Van het verhaal op zich word ik al draaierig, want hoewel ik graag bezig ben, ik noem mezelf niet handig met naald en draad.

Het verhaal heeft geen vervolg gekregen, maar in Juli ontvang ik een doos per post. Er lijkt niets in te zitten, maar is wel officieel gefrankeerd en bezorgd. Nieuwsgierig open ik de doos en 2 Zeeuwse Liesjes lachen mij toe. Ik word helemaal blij van de vrolijke ronde Zeeuwse vrouwtjes in de doos. Een lief briefje laat weten dat de creatieve mevrouw de Zeeuwse Liesjes mij als voorbeeld toestuurt. Een mailwisseling volgt en we spreken af dat we er tijdens haar volgende verblijf samen één gaan maken.

Nu is het zover! In September 2013 heeft de aftrap plaats gevonden en donderdag 5 juni a.s. vindt de 2e creatieve workshop plaat. We gaan een Zeeuwse Zoetje maken (Zoetje is een Zeeuwsere naam dan Liesje) en u mag meedoen. Voor 17,50 euro schuift u aan. Ik zorg voor de materialen, een kopje koffie en misschien nog iets lekkers als het allemaal gelukt is………

minicamping de visser, zoutelande

 

 

 

4 Reacties

 • annet kortenhoeven Geplaatst 23 september 2013 19:51

  Hallo,
  Ik zag de “zoetjes” op FB bij Joyce de visser.
  Met nog een aantal dames vormen we een knuttelklub.1x in de 6/8 weken komen we bij elkaar om samen iets leuks/moois te maken.
  Ik vind de “zoetjes” zo grappig dat het mij een goed idee lijkt om ze te maken…hoe ga ik dit aanpakken

  Gr G
  reet uit de polder

 • Miriamsanne@hotmail.com Geplaatst 23 september 2013 20:08

  Hoe laat beginnen we?
  Is echt heel leuk….

 • Tonny van Eck Geplaatst 25 oktober 2014 22:38

  Ik zou graag het patroon van de zeeuwse zoetjes willen kopen.
  Is dat mogelijk? Ik ben van zeeuwse afkomst, maar niet in de gelegenheid naar zoutelande te komen.

  Vriendelijke groeten,

  Tonny van Eck

  • Joyce Geplaatst 17 november 2015 10:03

   Beste Tony,
   Hartelijk dank voor uw reactie. Een patroon van het Zeeuwse Zoetje is (nog) niet te koop. Wel zullen er nieuwe workshops plaatsvinden, dus houdt de website in de gaten en kom meedoen!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *