In een gesprek met een van mijn gasten is het idee voor de workshop ontstaan.Een leuke manier om de Zeeuwse boerinnetjes  en hun kleding op een moderne manier neer te zetten.

De voorbeelden zijn aantrekkelijk genoeg om voldoende geïnteresseerden bij elkaar te krijgen.

creatieve kampeerboerin

Twaalf dames besluiten binnen enkele dagen dat ze graag aanschuiven aan de workshop-tafel. Ze komen van overal om deel te nemen. Naast mijn huidige gasten zijn er ook dames die nu niet op de camping staan, maar graag een reisje maken van meer dan honderd kilometer om deel te nemen. Er zijn gasten van buiten de camping en zelfs de berichtjes op Facebook leverden deelnemers op.

De enthousiaste aanstichtster leidt de workshop op een professionele manier en brengt de dames van drie lapjes stof, enkele kralen en wat draad naar een volledig modern Zeeuws popje. Het gaat niet gemakkelijk. Rijgdraadjes knappen op het verkeerde moment, schapenwol vilten brengt schade aan vingers die te dichtbij zijn, kraaltjes kiezen is moeilijk. Maar het resultaat mag er zijn. Lief om te zien en allemaal anders!
Zeeuwse ZoetjesDe 12 popjes bij elkaar dienen braaf als fotomodellen. Vele foto’s werden gemaakt en gedeeld. Kijk maar eens op Facebook en u ziet nog meer berichten over deze leuke workshop met Zeeuwse Zoetjes.  Een hele leuke manier om het resultaat met gepaste trots te tonen aan de rest van de wereld. Want trots zijn ze, de dames die maar liefst 3 uur gewerkt hebben om zo ver te komen.

Heeft u de foto’s al gezien? [button link=”http://www.flickr.com/photos/kampeerboerin/sets/72157635976513116/” type=”big” newwindow=”yes”] workshop foto’s[/button]

De 12 Zeeuwse Zoetjes gaan nu deels het land in. Wij houden hun reis graag in de gaten en zijn nieuwsgierig wat er van hun terecht is gekomen. Misschien krijgen ze een partner in dezelfde vorm of vormen ze een groep met andere Zoetjes (in West-Friesland ook wel Liesjes genoemd). Laat het ons weten. Stuur uw bericht met foto, naar info@minicampingdevisser.nl en we zullen de gang van de Zeeuwse Zoetjes verzamelen. De eerste zijn al binnen, zie hier

 

 

 

4 Reacties

 • Anita Geplaatst 28 september 2013 19:00

  Ga je het nog een keer herhalen? ?
  Want dan heb ik nog wel een paar deelnemers.
  Anita

  • joyce Geplaatst 29 september 2013 18:11

   Jawel Anita – er komt zeker een herhaling – er staan al heel veel mensen op de lijst!

 • Alie van der Molen Geplaatst 26 oktober 2013 20:26

  Zeeuwse zoetjes en zoute koekjes, mooi hoor!

  groetjes, Alie.

 • Trackback: We gaan aftellen…………. | Minicamping de Visser

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *