De dames in klederdracht nemen af, maar de stofjes en sieraden blijven behouden en zorgden voor voldoende inspiratie om een nieuwe workshop Zeeuwse Zoetjes te organiseren. In de afgelopen week zijn er weer Zeeuwse Zoetjes het land in getrokken. 

In een prachtige week in het voorseizoen was er een donkere middag. Een prima middag om te freubelen op minicamping De Visser.

aan de slag met ZoetjeEen tafel vol gasten van onze en andere campings gingen aan de slag. De materialen lagen klaar en volgens de beschrijving en wat hulp van mij en elkaar werden de leukste creaties gemaakt. Allemaal Zeeuwse vrouwtjes volgens hetzelfde patroon gemaakt, maar met veel verschillende resultaten.

Het opvallendste Zoetje was deze keer de creatie met de meisjesmuts. Bij het passen van het stukje kant wat bedoeld was voor de bovenmuts van het boerinnetje, kwam de maakster op het idee om het hele stukje kant te gebruiken. Het werd zodanig geplooid en gestrikt dat er een prachtige meisjesmuts ontstond. Zo ontstaan tijdens de workshop nieuwe ideeën voor de volgende sessie, want die komt er! Zoetje heeft namelijk een mannetje aan de haak geslagen, wat ook klaar is om middels een workshop tot leven te komen.

 

[button link=”https://www.flickr.com/photos/kampeerboerin/sets/72157644769962817″ color=”blue” newwindow=”yes”] Zie hier de resultaten[/button]

 

meisjesmuts Zoetje

 

 

4 Reacties

 • Laura Brouwers Geplaatst 28 juni 2014 21:12

  Hallo,

  Wat ontzettend leuk zijn die Zeeuwse Zoetjes.
  Is er binnenkort weer ’n workshop? Ik zou die heel graag willen volgen.

  Groetjes Laura Brouwers

 • Marij Geplaatst 11 juli 2014 23:00

  Hallo,
  Wat superleuk de Zeeuwse Zoetjes.
  Ik hou me aanbevolen als er weer een workshop gegeven wordt.
  Zou heel graag meedoen.

  groetjes,
  Marij

 • sjaan van gameren Geplaatst 7 november 2015 14:41

  Ik vindt u Zeeuws zoetje geweldig ,nu is mijn vraag of er een pakketje of patroon van te koop is .met vriendelijke groetjes wacht ik op antwoord wacht van u sjaan van Gameren .

  • Joyce Geplaatst 17 november 2015 10:04

   Beste Sjaan,
   Hartelijk dank voor uw reactie. Een patroon van het Zeeuwse Zoetje is (nog) niet te koop. Wel zullen er nieuwe workshops plaatsvinden, dus houdt de website in de gaten en kom meedoen!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *