In de afgelopen winter verschenen er al 6 berichten over onze werkzaamheden van de afgelopen tijd. Met het 7e bericht komen we bijna aan het einde van de reeks, die begon met  Wat brengt de winter .

De nieuwe multifunctionele wordt aangekleed met houten lambrisering en een kleurtje op de muur. Een spannende klus was het aanbrengen van het fotobehang. Het leek voorspoedig te verlopen, maar ondanks onze inzet, het goed nalezen van de gebruikersinfo en andere voorzorgsmaatregelen, bleek de lucht onder het behang toch niet uitgewreven te willen worden. Ik had nog  hoop dat het  ‘wel weg zou trekken’, zoals dat soms gebeurt met normaal behang. Helaas bleek de volgende dag dat er geen sprake was van spontane verdwijningen. Dat wordt dus een operatie met een naaldje en wat extra behanglijm. Of heeft iemand een andere oplossing voor me?

troffelvloer met holle plint

– De nieuwe badkamers zijn voorzien van een troffelvloer Een heerlijke onderhoudsvrije vloer met holle plint zonder kitnaden. Dat werkt prima als ik 2x per week alle badkamers schoonmaak. Een keer schrobben en droogtrekken en klaar is Klara (eh.. Joyce).

Door het ontbreken van kit, kan de vloer ‘tegen een stootje’. Ook als de tijdelijke gebruiker minder goed voor de badkamer zorgt. Kit is snel verkleurd, beschimmeld of oogt vies. Zonder kit, heeft de badkamer langer een frisse uitstraling.

– En verder werd er hard gepoetst in de afgelopen week. Voorafgaand aan een nieuw seizoen doen we er alles aan om de wintergeurtjes te verwijderen en een lentefrisse look aan te meten. Het sanitair wordt van boven tot onder gereinigd. De chalets gaan helemaal leeg; gordijnen wassen, servies en glas in het sop, waterkokers ontkalken, dekbedden in de wasmachine, etc…. Een hels karwei, maar o zo lekker als het gedaan is. Het prive-sanitair nemen we ook mee in deze schoonmaak.

De nieuwe ruimte en het nieuwe prive-sanitair worden gedaan als de laatste spijker is geslagen, waarschijnlijk binnen nu en 1 week.

Kortom: het was een week van water en sop, schrobben en dweilen. Ik kijk uit naar 1 april, dan gaan we open en zijn deze grootschalige schoonmaakwerkzaamheden en verbouwingen tenminste allemaal achter de rug!

5 Reacties

 • Michaela Geplaatst 21 maart 2011 18:14

  Whauw! Dat ziet er echt super uit zeg!!
  Kom gauw een keertje kijken!!

 • Anne-Lotte Geplaatst 23 juni 2012 21:11

  hoi,
  Mag ik vragen waar jullie dat fotobehang van die duinen vandaan hebben?
  Ik zoek precies zoiets voor mijn kamer!
  Ik zou het erg leuk vinden als je reageert (:
  Groetjes Anne-Lotte

  • Kampeerboerin Geplaatst 24 juni 2012 07:50

   Anne-Lotte
   Natuurlijk mag je dat vragen! De foto heb ik zelf gemaakt en verder verwerkt tot behang via http://www.webprint.nl
   Tot zover heel eenvoudig. Als de foto voldoende groot is, komt het behang per post naar je toe
   Maar dan begint het: het behang aanbrengen op de muur. Dat is een vreselijke klus, omdat het behang vrij stug is (fotopapier) en je er eigenlijk niet over kunt wrijven, want dat gaat ten koste van de print. Met als gevolg dat er hier en daar wat Zeeuwse lucht achter het behang is blijven zitten. Dat is niet zo fraai
   Als je het wilt, zou ik het via een professioneel behanger laten doen.
   Succes!!

   • Anne-Lotte Geplaatst 24 juni 2012 09:04

    Bedankt voor je snelle reactie!
    Ik vind het behang zo mooi, zou ik de foto ook mogen gebruiken?
    Eventueel tegen betaling.
    Groetjes Anne-Lotte

   • Anne-Lotte Geplaatst 27 juni 2012 11:11

    Hallo,
    Ik zou superblij zijn als je nog even reageerde, vind ‘m echt geweldig namelijk haha (:
    Groetjes Anne-Lotte

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *