Met Pasen verwelkomen we onze gasten met open armen. Het kampeerseizoen is begonnen en we gaan er met frisse moed tegenaan. Aan het einde van het seizoen, als we voor de zoveelste keer na het schoonmaken van het sanitair de deur op slot draaien, ploffen we op de bank en tellen de dagen af tot de laatste gast  is verdwenen. De vlaggen worden binnen gehaald en de toegang afgesloten.

Het is zover! We zijn gesloten!

“Jullie zijn na een seizoen ook wel aan rust toe”, “Lekker even zonder gasten”,  “Geniet maar van de winterperiode, eindelijk rust voor jullie”; zijn veel gehoorde uitspraken van onze gasten. Maar van rust komt niet veel, we gaan echter wel anders te werk. Rekening houden met  aankomende en vertrekkende gasten is er niet bij. Op uur en tijd schoonmaken hoeft even niet. Bij slecht weer een extra activiteit voor de kinderen organiseren is niet aan de orde. Maar er zijn andere dingen. Onderhoud en vernieuwing staan op het programma en toch ook een beetje meer tijd voor jezelf en je gezin.

Ik zal deze winter proberen om de werkzaamheden in die periode hier te noteren, want we zitten niet stil.

– er is tijd om hulp te bieden bij het knutselen op school. Wekelijks knutselen de kinderen een uurtje en daarvoor wordt de hulp van de ouders gevraagd. In de zomerperiode is het moeilijker om een uur vrij te maken, dus ik word ingedeeld in de winterperiode.

– alles wat in de loop van de zomer op de zolder is achter gelaten ordenen en/of opruimen

– hagen snoeien, oude struiken verwijderen en aanvullen

– mijn eigen tuin winterklaar maken

– de planning-puzzel kan beginnen. Alle gasten van het seizoen 2010 kunnen tot 1 november hun wensen voor 2011 indienen. Na 1 november volgt een moment van planning, waarbij gecontroleerd wordt of de wensen elkaar net overlappen en of er voldoende mogelijkheden zijn om alle ingediende wensen ook daadwerkelijk in vervulling te laten gaan. Kan men misschien schuiven? Moet ik iemand afzeggen? Na de puzzel worden de gasten geinformeerd over de mogelijkheden.

– eerste looptraining gevolgd van nieuwe loopgroep in Zoutelande. Als beginner deed ik het niet slecht, al zeg ik het zelf.

– studenten Communicatie van Hogeschool Zeeland nemen de website onder de loep. Binnenkort kunt u een vragenlijst invullen om uw bevindingen te registreren en te onderzoeken

– bezoek aan bijeenkomsten als Toeristische Ontmoetingsdag

– op de beurs nieuwe ideeen opdoen. O.a. recreatievakbeurs te Gorinchem

Kortom: we zitten niet stil, maar zorgen ervoor dat u volgend jaar weer verrast wordt.

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *