De camping is gesloten. Tijd om bij te komen van een gezellig, maar druk seizoen. Op een mooie zondagmorgen zoeken we de rust van het natuurgebied Oranjezon op.

Het is een aanrader voor al mijn gasten; natuurgebied Oranjezon. Maar helaas maken we er zelf weinig tot geen gebruik van. En waarom niet? Tja, dat vraag ik me ook af als we er doorheen lopen.

Uitgestippelde routes brengen je automatisch langs de mooiste plekken van het natuurgebied. Met de kinderen kiezen we voor de oranje route. Een route van 3 kilometer met een uitkijktoren ter onderbreking.

We wandelen langs het water, onder een bruggetje door, door de bossen en komen bij de uitkijktoren aan. “Betreden op eigen risico met niet meer dan 10 personen”, is het advies. Dat is spannend! Na 6 trappen worden we boven getrakteerd op een werkelijk prachtig uitzicht. Alle kanten vanWalcheren worden belicht. We kijken op de stormvloedkering, de toren van Veere, de vuurtoren van Westkapelle, de boten die de Noordzee op gaan en de waterlijn van Vrouwenpolder. De klim was meer dan de moeite waard.

De route trekt verder door de bossen richting de duinen. Hele andere duinen als in Zoutelande, daar klimmen we de trap op en dalen meteen weer af. Hier zijn de duinen uitgestrekt en voorzien van uiteenlopende beplanting en begroeiing. We volgen het pad tot we weer aan het water komen, waar we gestart zijn.

Ter afsluiting hebben we wel wat verdiend, vinden we zelf. We strijken neer op het terras van uitspanning Oranjezon tegenover de parkeerplaats. In de zon is het er nog heerlijk vertoeven op deze zonnige dag in November. Een aankondiging bij de deur meldt “Deze winter loopt ons restaurant weer in de soep”. Daar worden we nieuwsgierig van. Een kaart met 10 soepen wordt bedoeld met de aankondiging. Alle soepen worden voorzien van een heerlijk broodje. We genieten van een knoflooksoep, een ‘bord vol mee snert’ en een uiensoep met ieder een bijpassend broodje. We kunnen er weer tegenaan.

Op deze manier zijn we toch alweer bezig met 2013, want we kunnen u nu niet alleen een heerlijke wandeling adviseren, maar zeker ook een bezoekje aan uitspanning Oranjezon om heerlijk bij te komen!

1 Reactie

  • Ad en Adrie Heshof Geplaatst 19 november 2012 17:03

    goede middag,zojuist de Walcherse wandeling gelezen en gekeken,wat een prachtige fotos zijn het en vooral de laatste foto waarop jij staat in een lekker zonnetje vinden wij erg mooi,jullie hadden gisteren beter weer dan wij ,,,hier was het maar druilerig,zoals je zelf al aangaf misschien een idee om een fiets annex wandeldag naar Oranjzon te organiseren met als sluitstuk terrasbezoek bij de uitspanning,succes verzekerd als seniorenuitje in de maand juni of september,enfin wellicht ook voor de gezinnen in de rest van het seizoen,wij blijven meedenken,groetjes ad en adrie. Jullie pa heeft vanmorgen de postzegels afgegeven,bedankt.

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Op 19 nov. 2012 om 13:14 heeft Post van het Platteland het volgende geschreven:

    > >

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *