Vooraf vakantiepret op video

De video is in opmars. En dan bedoel ik niet alleen de vlogs van bekende Nederlanders, die voornamelijk de jeugd ontzettend aanspreken. Ik bedoel meer de videopresentaties over een produkt of dienst. Beeld komt bij mij nu eenmaal beter binnen als een tekst die ik moet lezen en dat schijnt voor meerdere mensen zo te werken. Met die wijsheid in mijn achterhoofd zijn de Video’s over Lekker Ongestoord Genieten op minicamping De Visser tot stand gekomen.

Bij mijn zoektocht naar een nieuwe fiets, vroeg ik mij af hoe groot de framemaat moet zijn en hoe die werd bepaald. Even zoeken en een vriendelijke medewerker van een online fietsenwinkel doet in een video voor hoe ik de framemaat bepaal, die bij mij past. Handig!!
Om te kunnen zien of jullie mijn handelingen op Facebook genoeg bekijken, kan ik een plugin in mijn website installeren. Nu kan ik de website behoorlijk goed bewerken, maar dit soort zaken vind ik toch altijd spannend. Want stel je voor dat ik iets fout doe en de boel gaat op z’n kop, in de tijd waarin veel mensen op zoek zijn naar een volgende vakantie. Even zoeken en er is een filmpje gemaakt, die mij stap-voor-stap laat zien welke handelingen ik moet doen om een plugin te installeren. Voila!

 

Video Lekker Ongestoord Genieten

De vlogs van minicamping De Visser zijn een jaar geleden begonnen uit nieuwsgierigheid naar dit fenomeen. Kan ik dat ook? Wat levert het op? En zullen er mensen naar kijken?
En de antwoorden op al die vragen kunnen met “ja” beantwoord worden. Dit was de eerste video die online ging:

Het resultaat, nou ja .. de reacties waren verbluffend. De reacties kwamen van overal, van collega’s tot in de voetbalkantine en van de accountant tot onze gasten. Voor mij een bewijs dat de impact van de video vele malen hoger lag dan van de foto’s en verhaaltjes, die ik tot nu toe plaatste. Daarbij maakte het verrassingseffect (“dat doe je toch niet als kampeerboerin”) het sneeuwbaleffect compleet. Ik was er zelf niet direct van overtuigd dat vloggen een plekje moest krijgen binnen mijn werkzaamheden, maar de resultaten namen niet af en dus was de vraag niet meer of ik het zou moeten volhouden, maar werd mijn opdracht om me te verdiepen in een maken van een leuke video.

Een winterklus

De winter gebruiken wij op minicamping De Visser om de nodige onderhoudswerkzaamheden door te voeren, vernieuwingen toe te passen en ook om onze kennis up-to-date te houden. De bijscholing voor deze winter is onder andere een cursus videomarketing. Begin van de maand trok ik het land in om de kneepjes van het vak te horen van een professional. En die man vertelde niet alleen, hij stuurde zijn deelnemers ook naar buiten om direct aan de slag te gaan. De praktijkoefening leidde tot de volgende opname:

Zoals u kunt zien is gedurende het jaar een welkomsttekst ontstaan. “Kijk eens wat ik nu weer aan het doen ben!” is hier in huis een kreet die regelmatig terugkomt. Zeker op momenten die niet opgenomen werden, maar wel geschikt zouden zijn geweest. De kijkers van onze vlogs zullen het zeker herkennen.
De video werd door een andere deelnemer opgenomen en dan zie je meteen dat dat veel handiger is, dan dat je zelf met je camera in de hand door een chalet moet. Je kan je aandacht richten op één ding. Heerlijk! De opdracht was geslaagd en nog in de pauze plaatste ik de video online. Bij thuiskomst werd ik overvallen door hetzelfde gevoel dat ik ook had nadat ik stiekem mijn eerste video online had gezet……… verbazing. Ontzettend veel mensen hadden de video bekeken, gedeeld en gereageerd. Ontzettend leuk en de allerbeste reden om door te gaan

Wat zou jij willen zien op video?

Nu ben ik geen Enzo Knol en vind dat mijn video’s jullie moeten informeren. Dat kan vanalles zijn, maar moet wel gerelateerd zijn aan minicamping De Visser. De 35 filmpjes die in 2016 tot stand kwamen informeren u over de bouw van onze schuur, een pannenkoekfeest op de camping, een bezoekje aan de pluktuin in de buurt, de voorbereidingen voor een activiteit, ringrijden in Zoutelande, het gebruik van privé-sanitair, enz. Bekijk ze maar eens als u tijd heeft!
Mijn vraag aan u is – wat zou u graag op video willen zien? Vanaf nu is het mogelijk een verzoek in te dienen en dan zal ik kijken of het mogelijk is om daar een video van te maken. Zodat u niet naar Zoutelande hoeft te rijden om het antwoord te weten, maar zoals bij de aanschaf van een nieuwe fiets, u online zelf uw antwoord terug kan vinden.

Laat in een reactie op dit artikel weten wat u graag voorbij zou willen zien komen. Dat kan natuurlijk ook via andere kanalen als Facebook of per mail. Ik zou het geweldig vinden om van u te horen wat u graag van mij zou willen weten!!

In de toekomst kan het zelfs zo zijn dat ik u door een live-uitzending rechtstreeks een antwoord kan geven op uw vraag……… maar of daar de winter lang genoeg voor is, is nog even de vraag.

3 Reacties

  • D. de Blaaij Geplaatst 11 december 2016 21:55

    Ik zie ze wel verschijnen.

  • Henri Geplaatst 5 januari 2017 16:05

    Prima vloggie Joyce. Waar je bent weet ik (nog) niet, maar ik heb nooit geweten dat jij ook winterkleding had!

  • Henri Geplaatst 5 januari 2017 16:07

    Prima vloggie Joyce, maar ik heb nooit geweten dat jij ook winterkleding had.

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *