Uit onderzoek blijkt dat er Nederlanders zijn die hun vakantieplannen afstemmen op een Europees of Wereldkampioenschap voetbal. In het verleden hebben 900.000 tot 1,4 miljoen Nederlanders rekening gehouden met het maken van vakantieplannen in verband met een voetbalwedstrijd. 10% ziet vanwege een toernooi compleet van hun vakantie af en de grootste groep verplaatst hun vakantie; ongeveer 1 op de 5 Nederlanders gaat eerder met vakantie en ongeveer de helft gaat nadat de wedstrijden afgelopen zijn. De overige houden bewust rekening met het voetbaltoernooi, bijvoorbeeld door juist wel of niet op vakantie te gaan naar het gastland van het toernooi. 

Op minicamping De Visser doen we het andersom. We houden er rekening mee dat de vakantievierende toerist geïnteresseerd is in het WK voetbal van 2014. Om die reden worden regelmatig voetbalwedstrijd gezamenlijk bekeken op een groot scherm in de recreatieruimte. Voor een club voetballiefhebbers is dit een uitkomst en heel gezellig om samen veel wedstrijden te kunnen kijken. Bij de belangrijkere wedstrijden schuiven er meerdere heren aan en bij de wedstrijden van het Nederlands Elftal zit “het stadion” vol en kleurt oranje.

En de dames? Die helpen op hun manier mee aan de Oranje-gekte. Zo is in de poulewedstrijden de familie Holland Leeuw tot stand gekomen. Tijdens de eerste wedstrijd was er 1 lid van de familie Leeuw, die mee keek. In de 2e wedstrijd zaten er al 3 Leeuwen op de tribune en de laatste wedstrijd werd bekeken door de gehele familie. Nu Oranje meer wedstrijden gaat spelen dan poulewedstrijden, komen er misschien nog wel meer familieleden Leeuw bij?!

Inmiddels is de camping Oranje gekleurd. Posters met Van Persie kom je overal tegen, vele caravans hebben minimaal een vlag of vlaggenlijn hangen en de oranje-gekleurde kleding ligt paraat. Tegen de tijd dat onze Oranje-Elftal het veld betreedt vult “het stadion” zich langzaam en wordt vooraf, al staande, het Wilhelmus mee getetterd, alsof men zelf aan de bak moet….. Tijdens de wedstrijd stijgt de spanning. Voor een enkeling is de spanning zo hoog, dat die afgaat op het geluid dat uit het stadion galmt bij een doelpunt van Oranje. Op die manier is de eindstand ook te bepalen.

Al met al is voor onze gasten het wereldkampioenschap voetbal geen aanleiding om de vakantie te verzetten. Gekker nog; het is eerder een aanleiding om juist in die periode naar minicamping De Visser te gaan!

WK 2014

 

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *