Het eten op de camping beperkt zich vaak tot gemakkelijke eenpansgerechten. Een BBQ, mosselmaaltijd, pannekoeken of wafels ruik ik vaak als ik mijn rondje over de camping maak. Tussen Hemelvaart en Pinksteren werden onze gasten verwend met een “verrassing van de kok”….

Spannend

Met enige regelmaat wordt op minicamping De Visser samen gegeten. Vaak in de vorm van een barbeque. Maar dit keer is het anders. Waar we voor een BBQ een hele dag bezig zijn met de voorbereidingen, kunnen we nu zelf ook lekker aanschuiven, zo was de afspraak….. Maar toch valt het niet mee om deze taak uit handen te geven. Ik vind het erg belangrijk om mijn gasten op een bepaalde manier te ‘verwennen’ en zal deze kok dat ook doen? Zal er wel voldoende zijn? Heeft hij aan alles gedacht? Allerlei vragen spoken al dagen door mijn hoofd en uiteindelijk is het dan zover…

Speciale keukenLekker Ge(s)maekt op minicamping De Visser

Om 17.00 uur rijdt de kok in zijn legerjeep met logo het terrein op en het feest was begonnen. De jeep met veldkeuken vraagt om aandacht, roept herinneringen op, wekt de interesse van de gasten. Optrommelen is dus niet meer nodig, daar zorgt de nieuwsgierigheid voor.

De campingstoelen en tafels worden verschoven naar de camping-keuken. Een flesje wijn mee en zo raken de gasten langzaam met hun kampeerburen in gesprek. De kok sluit zijn spullen aan en gaat verder met zijn werk. De toon is gezet. En inderdaad: ook ik kan, zonder stress, een praatje maken met mijn gasten.

De kok licht zijn handelingen graag toe. Hij staat open voor alle vragen en kookt ondertussen in de grote pannen een maaltijd voor een kleiner leger dan dat hij gewend was. Want de ex-militair voedde als blauwhelm de Nederlandse militairen tijdens de humanitaire vredesoperaties in het voormalige Joegoslavië.

Aan tafel

De bel luidt, we gaan aan tafel. Na een korte toelichting van de kok en een moment stilte gaan we aan tafel. De veldkeuken is een buffet geworden. De kok schept ons soto ajam op. De originele spork maakt de beleving compleet. Ter afsluiting schenkt kok Alan Bakx een Bakxe koffie met een heerlijk stuk spekkoek waarmee een einde is gekomen aan de verrassing van de kok.

1 Reactie

  • Lekker Gesmaekt Geplaatst 16 juni 2011 09:28

    Erg leuk stukje op erg leuke camping,..!!!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *