Uw vakantie is onze vakantie

“Ohne Arbeit kein Ferien” horen wij regelmatig van onze Duitse gasten. En dat klopt als een bus. Zonder werk krijgt de vakantie een hele andere lading. Maar hoe heerlijk is het om na een periode van werken, oppassen of andere regelmatig terugkerende beslommeringen even uit die regelmaat te stappen en te genieten in en van een andere omgeving

Na een druk campingseizoen ervaren wij ook dat de bodem van de emmer in zicht is. We vinden het altijd heerlijk om de vlag te hijsen in maart. Maar zijn er eind oktober ook aan toe om dezelfde vlag, vaak wat verweerd en gerafeld, weer naar beneden te halen. Na het opruimen van de chalets en het afsluiten van de camping zijn we dan zelf ook wel aan een uitje toe.

Wat zoek je op vakantie?
Als het tijd is voor een welverdiende vakantie komt meteen de vraag: “waar moet die aan voldoen?” Zoek je vertier of juist rust? Stad of strand? Wil je naar de zon of zoek je een uitstapje naar de sneeuw?
Wij denken dat onze gasten komen voor rust, strand, heerlijk wandelen of sportief fietsen. Wij gingen op zoek naar rust in ‘korte-broeken-weer’ met enkele bezienswaardigheden in de omgeving voor geval van nood.

Waar moet de vakantie aan voldoen?
Wij kiezen voor een gemakkelijke verwenvakantie. Dus een accommodatie waar iemand ons bed opmaakt en een schoon handdoekje brengt. Een weekje niet zorgen lijkt me heerlijk. Dan kom je al gauw uit op een pension, B&B of hotel. Direct na het opstaan kunnen aanschuiven aan een gedekte tafel voor het ontbijt is een must (buffet is natuurlijk ook prima). De lunch en het diner vinden we zelf wel. En we wilden op loopafstand van het strand, voor het geval dat zelfs een korte broek te warm was. En het belangrijkste…… we willen niet te lang vliegen.

Als we dat vertalen naar onze eigen gasten lijkt onze camping aan meerdere vakantie-eisen te kunnen voldoen. Voor de een is het niet lang rijden, maar er rijden ook mensen een hele dag om in Zoutelande te komen.
Er zijn bezoekers op minicamping De Visser die elke dag een fikse afstand fietsen, maar er zijn ook mensen die niet verder komen dan de lokale supermarkt en verder genieten van de rust op de camping.
Er zijn gezinnen die speciaal naar ons komen, omdat we regelmatig de kleinste gasten op sleeptouw nemen voor een leuke activiteit, maar er zijn ook ouders die voor ons kiezen omdat er juist geen recreatieteam actief is…
Zo zie je maar.

Voldoet de vakantie aan de verwachtingen?
Na de gehele zoektocht en alle afweging is het maar hopen dat de uitgezochte plek en accommodatie zo zal zijn als we verwachten. Door het lezen van de diverse recensies op diverse beoordelingssites krijg je een beetje een beeld, maar ook de beoordelaars hebben een verschillende mening. Toch komt het gemiddelde van alle beoordelingen vaak redelijk overeen met de werkelijkheid. Dat kan een voordeel zijn van de online mogelijkheden van tegenwoordig.

Uiteindelijk is het ons gelukt! Onze vakantie is verlopen zoals we hadden gehoopt. De verwachtingen zijn uitgekomen en dus kunnen we na een klein weekje korte broek de kleine afstand naar huis tevreden afleggen om in de komende periode de werkzaamheden weer vol goede moed op te pakken.
Wij hebben ervaren hoe belangrijk het is dat een vakantie aan de verwachting voldoet. Bij ons is het gelukt. Wij zullen ons best doen om dit ook te realiseren voor uw verblijf, want uw vakantie is onze vakantie

 

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *