Elke twee jaar reikt de Federatie Ondernemers Veere een FOV-trofee uit aan een bijzonder bedrijf in de gemeente Veere. De uitreiking staat steeds in een ander thema. In 2013 had de FOV oog voor bedrijven die zich onderscheiden in het gebruik van digitale communicatie in het algemeen en social media in het bijzonder.


Ik heb u al eerder op de hoogte gebracht van onze aanmelding voor deze trofee in de blogpost “Social media met een kroontje“, waarin u kunt lezen dat de aanmelding niet ons eigen idee was. Enige twijfel of we deel wilden nemen was destijds aan de orde, maar ik kan u nu zeggen dat het maar goed is dat we dat gedaan hebben……., want we hebben gewonnen!!

Na het eerder genoemde artikel is er van alles gebeurd. Ik kreeg telefonisch te horen dat ik niet alleen aangemeld was, maar ook genomineerd. Dat was even schrikken, want in een toeristische gemeente als Veere bevinden zich veel kundige ondernemers. Mensen waar ik tegenop kijk. En ik, als kleine kampeerboerin, ben nu genomineerd om de strijd aan te gaan. Maar met wie was de grote vraag. De organisatie liet niets los en verzocht mij dat ook niet te doen. Een week heb ik mijn mond kunnen houden tegen iedereen.

Na een week volgde een telefonisch interview, dat was ook nog goed te verbergen voor de buitenwereld. Maar de volgende stap was een filmpje, dat gebruikt zou worden om de genomineerde en haar bedrijf te presenteren. Spannend, want zoals ik al ooit meldde in voorgaande artikelen; dit soort dingen zijn voor mij niet aan de orde van de dag en brengen een gezonde spanning met zich mee. Dit was het moment dat ik Adrie informeerde over onze nominatie. Adrie; een nuchtere man, die liever werkt dan in de schijnwerpers staat, vond dit onderwerp zeer geschikt voor mij. Ik zou dat volgens hem prima in mijn eentje op kunnen lossen. Ineens was minicamping De Visser ‘mijn’ bedrijf in plaats van ‘ons’ bedrijf. Het filmpje werd gemaakt, er werden foto’s uitgewisseld. Het wachten was begonnen.

burgemeester reikt uit

Op maandag 9 december verzamelde ondernemend Veere zich in het gemeentehuis te Domburg. Daar zou de uitreiking van de FOVtrofee 2013 plaats vinden. Na een leuke en zinvolle presentatie van Divario met tips om jezelf commercieel onweerstaanbaar aantrekkelijk (leuke titel) te maken, volgde de uitreiking. De jury had 3 bedrijven genomineerd. Ik mocht plaatsnemen naast Ardoer Camping De Pekelinge en Golden Tulip Hotel Westduin. Niet de minste spelers in de toeristische markt, maar geoliede bedrijven die hun zaken prima voor elkaar hebben. In de presentatiefilmpjes kwam dat duidelijk naar voren. De social media werd voor hen met name uitgevoerd door de medewerkers van de sales-afdeling of de back-office. Afdelingen die ontbreken op minicamping De Visser of in ieder geval niet door aparte medewerkers worden ingevuld.

Na de presentatiefilmpjes was de doorslaggevende stem gegeven door het aanwezige publiek. Door middel van verschillende kleuren kaartjes kon men aangeven naar welk bedrijf de voorkeur uit ging. Met een gevulde emmer verliet de organisatie de zaal om snel daarna terug te komen met een gesloten envelop. Aan burgemeester van der Zwaag de eer om de winnaar van de FOV Trofee bekend te maken………………

uitreikingFOV……… en tot mijn grote verbazing, maar ik denk ook tot de verbazing van mijn mede-genomineerden had het aanwezige publiek gekozen voor minicamping De Visser. Het is toch geweldig!

Onder toeziend oog van zijne majesteit de koning (op een schilderij aan de muur, zie foto) werd de stevige trofee aan mij uitgereikt. Felicitaties en foto’s volgden. De volgende dag een artikel in de PZC en het huis geurt naar heerlijke bossen bloemen. Wat leuk!

Zo zie je maar…….. ook een klein bedrijf kan ergens groot in zijn. En toevallig is de nieuwe social media van tegenwoordig, daar ene prima hulpmiddel voor.

 

 

2 Reacties

  • Trackback: We hebben gewonnen! | Minicamping de Visser
  • Teus en Geertje Horden Geplaatst 29 december 2013 21:17

    He Joyce; Van harte gefeliciteerd met deze prijs,uiteraart verdiend.Zeker als je kijkt naar de andere genomineerdes.Ga zo door met jullie bedrijf als camping. HOERA!!!HOERA!!!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *