Aan het einde van het jaar is het vanzelfsprekend dat we even achterom kijken. Hoe is het gegaan? Wat was goed? Wat moeten we niet meer doen? Wat kunnen we verbeteren?

Het jaar vliegt voorbij, dat is iets wat zeker is. Waar ik vroeger genieten van een lange winter met tijd voor mezelf, gezin, vrienden en familie, is de winter om gevlogen. Veranderingen en vernieuwingen vullen de tijd. Een nieuwe website was het onderwerp van de winter van 2013 en de start van het nieuwe seizoen op minicamping De Visser. Een onderwerp wat veel vragen met zich mee brengt. Een onderwerp waar je je daadwerkelijk serieus in moet verdiepen en knopen moet doorhakken. Niet alleen qua kleur en vormgeving, maar ook wat betreft opbouw en indeling. Mijn blog, dat voorheen te lezen was in Post van het Platteland, werd opgenomen. Of dit wel een goede keuze is geweest, zullen de cijfers over enkele maanden uitwijzen……. Hebben alle lezers van destijds de weg naar het nieuwe blogadres gevonden?

winterkamperen (3)

In de winter is er ook extra tijd voor mijn vrijwillige inzet in verenigingen, overlegorganen, zelfstudie, hobby’s, hulp op school en dergelijke. Ook een reden waarom de winter voorbij vliegt. Het idee leeft dat in een seizoensgebonden bedrijf alleen in het seizoen gewerkt wordt. In de andere periodes van het jaar zit ik met de voetjes omhoog, op de bank voor de kachel. Ik kan u vertellen dat dat beeld niet klopt! In de winter heeft deelname aan een ondernemersnetwerk ervoor gezorgd dat er sinds kort een ‘kennisgroep kleinschalig kamperen’ in het leven geroepen is. Een groep ondernemers uit dezelfde branche die in enkele bijeenkomsten per jaar de belangrijke items in de branche met elkaar bespreekt. 

In de winter worden onder andere de plannen gesmeed voor het volgende seizoen. Een van de nieuwe ideeën is om mijn gasten een wandelroute aan te bieden. We wonen in een gebied wat zich uitmuntend leent voor uiteenlopende wandelingen. Beschut door de bossen, uitwaaien op het strand, klimmend duin op  duin af of struinend door verborgen paadjes, het is allemaal mogelijk. Om de gast de mooie paden te laten beleven zijn er meerdere leuke routes gevormd. Via een speciale pagina op de nieuwe website zijn de routes te downloaden. In de welkomstpakketjes was tevens de route verstopt. Ik zeg “verstopt”, want uit de genoten kopjes koffie onderweg blijkt dat minder gasten de route hebben gevonden. Of misschien wel gelopen, maar geen koffie gedronken. In 2014 zal ik het aanbod herhalen, maar enkele aanpassingen zijn hiervoor vereist. In de blogpost Walcherse Wandelingen leest u meer over de totstandkoming van de wandelroutes. 

Na een korte winterperiode ging het seizoen fantastisch van start met een titel als bijna beste camping van Nederland. Volgens de vakantiebeoordelingensite Zoover waren de cijfers van onze gasten goed genoeg voor een 2e plaats. Wat een eer! Ik wil u nogmaals danken voor uw mooie beoordelingen. Ik geniet er reuze van om te lezen dat u het naar uw zin heeft gehad. Het is mijn taak om de randvoorwaarden voor een geschikte vakantie te bieden. Het is dan erg leuk om terug te lezen, dat menig verblijf op minicamping De Visser als ‘geslaagd’ beoordeeld wordt.

minicamping De Visser wint Zoover Award

Het seizoen ging koud van start en bleef op een heerlijke zomerperiode na, voornamelijk fris. We begonnen met het sneeuwvrij maken van de kampeerplaatsen om u te kunnen ontvangen. Bijna winterkamperen, maar dat heeft ook zijn charmes. In het koude voorseizoen hebben we dermate leuke ervaringen gehad, dat ik kan terugkijken op een hele leuke tijd. Met meerdere workshops en uitstapjes genoot ik samen met mijn gasten van het koude voorjaar. Op 1 juli ging de thermostaatknop omhoog en bleven de zomertemperaturen aan tot het einde van de schoolvakanties. Ook in het hoogseizoen zijn er bijzondere momenten geweest. Een mooie-meiden-morgen en deelname aan de Zoutelande Dance Award brachten vreselijke blije kindergezichtjes. Heerlijk. Maar ook een bijna traditionele strandsafari en ponyrijden doen het nog steeds goed. Die mogen in 2014 niet ontbreken. De omslag naar een frisser naseizoen zorgde ervoor dat er veel caravans vroegtijdig in de stalling gingen. En ik kan daar eerlijk gezegd niemand ongelijk in geven. Voor de camping is het echter wel erg jammer. Een zonnig voor- en naseizoen met de daarbij behorende bezetting zijn voor mij de slagroom op de taart.

Met het einde van het jaar in zicht en de opnieuw aangebroken wintertijd kan ik weer met de voeten op de bank voor de kachel…….. dacht ik. Maar nee, het jaar kreeg nog een bijzonder staartje. Dit jaar kwam de slagroom op de taart uit een hele andere hoek. Minicamping De Visser werd namelijk verkozen tot bijzonder bedrijf in de gemeente Veere. Een bedrijf dat de gast weet te verleiden via de nieuwe digitale mogelijkheden. Ik heb u in eerdere berichten op de hoogte gebracht, lees ze nog maar eens terug en u zult beamen dat een verkiezing, waarbij de aanwezige ondernemers uit de regio de laatste stem hadden, voor ons een hele bijzondere prijs opleverde. Zo zie je maar dat een klein bedrijf ook ergens groot in kan zijn.  De werkzaamheden aan de website in de winter werpen nu al hun vruchten af door deze prijs te mogen ontvangen. Een mooi en speciaal moment en een afronding van een campingjaar.

2013 – een jaar waaruit blijkt: “als je maar lang genoeg jezelf blijft, word je vanzelf heel bijzonder!!” (aldus Ivo)

gelukkig nieuwjaar

 

 

3 Reacties

 • Danielle deijkers Geplaatst 29 december 2013 18:28

  Leuk om te lezen Joyce! Alle goede voor 2014 voor jou en je mannen!

 • gerda Geplaatst 29 december 2013 19:03

  Hoi Joyce, wat geweldig dat je tevreden kunt terug kijken op 2013. Ik vind het dan ook ieder jaar heerlijk om een paar weken bij jullie te logeren EN niet alleen ik , volgens mij komen de meeste gasten graag terug.
  Joyce, nogmaals een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2014 voor jullie allemaal.

 • Teus en Geertje Horden Geplaatst 29 december 2013 21:05

  Hoi Joyce, wat een prachtig verhaal heb je gemaakt met deze terugblik,op 2013. Gefeliciteerd met de tweede plaats,volgend jaar zijn jullie gewoon weer eerste!!!!!!! En nu op naar 2014 we hopen dat dat voor jullie en de kinderen weer net zo’n goed jaar wordt als afgelopen jaar.We zien er weer naar uit om bij jullie te camperen en het W.K. voetbal kijken met elkaar.

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *