De strandsafari is een terugkerende activiteit op minicamping De Visser. Veel kleine gasten zijn graag van de partij. Samen trekken we op de fiets naar het strand om daar te zien wat de zee en het strand zoal te bieden hebben.

strandsafari, minicamping de visser, kampeerboerin, zoutelande

Maar liefst 33 kinderen zijn geïnteresseerd in een ochtendje op zoektocht naar het strand. De fietstocht richting de radartoren van Westkapelle is al een safari op zich. Enkele kleintjes mogen op hun eigen fietsje mee. Er moeten schepnetten en emmers vervoerd worden. De oudste dragen fluorhesjes, het is hun taak om de groep zichtbaar te maken. Dat doen ze niet alleen met het hesje, maar de fietsbel wordt ook ingezet.

Dit keer begint de safari in de buurt van het grote paalhoofd van Westkapelle, een prima plek om te speuren naar de schatten van de zee. De zomerse temperaturen maken het mogelijk om tot de knieën in het water te staan tijdens het zoeken. Op die manier werden de schatten gevonden. Een grote krab, schilden van krabben, zeesterren, zee-anemonen en veel mossels.

zoutelande, minicamping de visser, kampeerboerin, kamperen

Aan het einde is het tijd voor een speciale verrassing: de deuren van het KNRM-gebouw gaan open en we mogen een kijkje nemen. Wauw – de grote gele voertuigen vragen erom beklommen te worden. Meneer Piet meldt dat we “overal” mogen kijken! Dat doen we dan ook…… in de reddingsboot, bij de machinekamer, tussen de pakken van de redders…….. overal. Zelfs voor de mee-gefietste papa’s is het zeer interessant. Een zeer leuke toevoeging aan de strandsafari.

De kinderen hebben vandaag niet alleen gekeken naar het onder-water-leven uit de zee, waar we voorzichtig mee om moeten gaan. Maar ook is het verstandig om goed na te denken tijdens een heerlijke strandmiddag, want de mannen van de KNRM zijn er niet voor niets!

[button link=”http://www.flickr.com/photos/organize/?start_tab=one_set72157634756096985″ type=”big” color=”blue” newwindow=”yes”] De safari – foto’s ….[/button]

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *