Door de handen van Ina Hoeneveld gemaakt. Door Ina achter gelaten in de Krimpenerwaard. Door Marith terug gevonden en verplaatst naar minicamping De Visser. Het verhaal van stoeltje 911:

Op een mooie dag in augustus ben ik aangekomen op een prachtige plek in Zeeland. Door Marith word ik als verrassing voor kampeerboerin Joyce op de weegschaal geplaatst. Bij het vullen van een doosje eieren ben ik gevonden. De kampeerboerin gunt mij na mijn lange reis een korte pauze: ik mag een weekje logeren op minicamping De Visser.

bloemen plukken zoutelande

Minicamping De Visser ligt op een prachtige plek op het platteland van Walcheren, namelijk in Zoutelande. Dat heb ik op woensdag gemerkt tijdens een spontane bloem-pluk-ochtend van kampeerboerin Joyce en haar kleine gasten. Op deze ochtend moet de emmer bloemen van de camping ververst worden. Samen met de kinderen wandelen we door de rustgevende akkers naar de dichtstbijzijnde bloemenrand, waar we een aantal mooie bloemen plukken voor zowel de camping als voor de mama’s.

Op Walcheren stellen enkele agrariërs een strook landbouwgrond beschikbaar, waarop door de agrarische natuurvereniging bloemenranden worden ingezaaid. Ten bate van de bloemenranden verkoopt de vereniging BloemPlukBonnen. Met deze bon op zak kan de koper gedurende het hele plukseizoen naar hartenlust bloemen plukken in de bloemenranden. Met een wijds uitzicht op de duinen aan de ene kant en tot Middelburg aan de andere kant, wandelen we terug naar de camping. Wat is het hier nog heerlijk rustig!

zoutelande augustus 2013 076In de avonduren mag ik met bloemzaadboer Adrie mee. Hij is vaak te vinden tussen zijn bloemen op het veld, maar vanavond gaat hij met de stoerste en sterkste papa’s van de camping touwtrekken in Zoutelande. De touwtrek-competitie is inmiddels een traditie geworden in Zoutelande. Jaarlijks word in de hoofdstraat een bak zand gelegd, waarin zich allerlei activiteiten afspelen. De kinderen kunnen schatgraven, de touwtrek-competitie is er voor dames en heren, men speelt er voetvolley, maar ook echt beachvolleybal. Ik ben erg benieuwd hoe de sterke mannen zich door de wedstrijd slaan en neem plaats op de tribune………….

wordt vervolgd

 

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *