Sportief het nieuwe jaar in

Een sportief verleden zorgt ervoor dat ik in de winter niet te lang stil kan zitten achter een computer. Daar hebben waarschijnlijk meer mensen last van, maar hoe lossen die dat op?

In de winter zijn wij gesloten en is er tijd voor verandering , vernieuwing en onderhoud. Maar ook tijd voor voorbereiding van het nieuwe seizoen. Met die voorbereiding gaat stiekem veel bureauwerk gepaard en voor iemand die een heel seizoen niet lang achter elkaar stil zit, is dat soms een opdracht. Het gemis van die beweging los ik op met elke week sportief een paar bezoekjes aan de sportschool te brengen. En daar viel iets op de afgelopen week………….

 

Goede voornemens voor het nieuwe jaar

Tijdens de les spinning in de eerste weken van januari heb ik nog nooit zoveel fietsen bij elkaar zien staan in de zaal. Veel mensen hebben duidelijk een goed voornemen en beginnen januari sportief. Een mooie tijd om de slechte gewoontes van het moment achter je te laten en een nieuwe start te maken. Ik hoop voor de sportschool dat er over een maand nog zoveel aanmeldingen voor de groepslessen zijn, dan houden we het met z’n alleen goed vol. Maar uit onderzoek blijkt dat tegen het einde van de maand en in februari de goede voornemens alweer aan de kapstok hangen. Hoe komt dat toch en hoe zorg je ervoor dat het deze keer wel lukt? Ik heb een paar tips gevonden:

  • stel slechts 1 goed voornemen ; bij teveel veranderingen tegelijk is de kans groter dat er één of meerdere mislukken en dat stimuleert niet
  • begin met een maand ; bij een kortere periode is de eindstreep eerder in zicht, dat is overzichtelijk en stimuleert
  • laat anderen weten wat jouw goede voornemen is ; ze kunnen je stimuleren en complimenteren en het levert een beetje extra druk op om ervoor te zorgen dat het lukt
  • kies een meetbaar doen ; ik ga meer sporten is minder duidelijk dan  ik ga 2x per week naar de sportschool
  • zorg voor een beloning ; je moet dingen aan de kant zetten om je doel te halen. Een beloning zorgt ervoor dat het harde werken ook voordelen heeft

 

 

Goede voornemens tijdens de vakantie

Mochten je goede voornemens resultaat hebben….. lukt het dan ook tijdens je vakantie? Mocht ik 2x in de week sportief blijven (en dat gaat mij lukken), dan zou dat ook lukken als ik op vakantie ga. Al moet ik het op vakantie zonder sportschool stellen, dan is er wel voldoende tijd om een paar uurtjes sportief in te vullen. Voor de hardloopschoenen maak ik altijd een plekje vrij in mijn koffer. Het is namelijk heerlijk om op die manier de dag te beginnen en eens een stukje te rennen in een andere omgeving. Zwemmen is meestal ook wel mogelijk en wat dacht je van wandelen…. dat kan bijna overal. Na zo’n sportief uurtje in de ochtend kan ik de hele vakantiedag weer aan en hoef ik me niet schuldig te voelen als ik de rest van de dag op een bedje aan het strand hang of iets lekkers neem bij de koffie. De calorieën zijn tenslotte al verbrand

 

Sportief tijdens je vakantie in Zeeland

Mocht je goede voornemen meer bewegen, sportief of actief zijn….. dan kan je zonder problemen je verblijf reserveren op minicamping De Visser. In de omgeving zijn voldoende wandel- en fietsroutes om je op uit te leven. Een duik in de zee is ook geen probleem . En er worden zelfs af en toe sportieve activiteiten georganiseerd. In het verleden gingen de gasten er op  uit tijdens een Toer de Boer , een wandelende workshop fotografie, een verrassende wandeling, een strandsafari, een Brabantse bootcamp en zelfs een les Just Bounce.

Kortom: voldoende vertier om je goede gewoontes niet aan de wilgen te hangen tijdens je vakantie. En mocht je voornemen een andere zijn als sportief bezig gaan, dan wens ik je heel veel succes ermee en hoop ik dat het je lukt. Ik heb er alle vertrouwen in. Houd vol!!

 

 

 

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *