Hij komt, hij komt …… ook in Zoutelande !

Vandaag heeft Sint ook tijd gemaakt voor de kinderen van Zoutelande. Veel kinderen verzamelen rond de klok van elf met hun ouders, opa’s, oma’s, oppas en andere geinteresseerden bij het trappentheater in de Langstraat. De muziek en ‘regioheld’ Reginald Peene houden de kinderen bezig totdat uit alle straten Zwarte Pieten tevoorschijn komen, maar waar is Sint….

…. Sint dacht tijd over te hebben en drinkt nog een kopje koffie in hotel De Distel, wist een Piet te vertellen. Geen probleem voor de muziek en heer Peene, ze slepen de hele stoet mee naar hotel De Distel alwaar twee Pieten het bedrijf binnen gaan om Sint te melden dat het nu tijd is om de kinderen te woord te staan. De Pieten komen naar buiten met een grote schaal speculaasjes, maar zonder Sint. Ze hebben van de bediening te horen gekregen dat Sint de koffie al op heeft en nog even een broodje ging halen in een restaurantje verderop. De bediening vindt het echter erg sneu voor alle kindertjes en vandaar dat de Pieten mogen trakteren op een speculaasje ………

……. de hele optocht ontvangt een speculaasje en de muziek en heer Peene, gehuld in een echter ‘Sinterjas’ slepen de stoet mee langs diverse restaurants. Maar Sint is niet in ’t Hof van Zoutelande, Sint is ook niet te zien aan een van de tafels in eeterij Willebrord of Grieks Restaurant Zorba, Sint is ook niet aanwezig in grandcafe De Fiets of eetcafe Royal en zo onderzoekt de stoet veel horeca-gelegenheden, maar waar is Sint ……..

……… bij supermarkt Spar van de Berg blijkt dat Sint dacht dat hij nog wel even een boodschap kon doen. Maar met de muziek en menigte kinderen voor de deur krijgt hij in de gaten dat hij voor een andere reden naar Zoutelande is gekomen. Omdat de kinderen zo lang hebben moeten zoeken naar Sint, krijgen ze, tussen de pepernoten door, een gezonde mandarijn van de eigenaar van de supermarkt. Zo slepen de kinderen Sint mee naar zijn vertrouwde stek in (vroeger) zaal Middendorp. De oude man heeft moeite de kids bij te houden, maar komt uiteindelijk aan in de Smidsstraat, waar hij door de zingende jeugd wordt verwelkomd.

 

 Sint, welkom in Zoutelande!

 

Ook foto’s van deze intocht op de website van Zoutelande op de Foto

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *