Een barbeque op minicamping De Visser is een activiteit die in een seizoen zeker 1x per maand plaats vindt. Zo ook in de maand september.

Een barbeque is echter vreselijk veel werk voor mij als gastvrouw. Er moeten inkopen gedaan worden, salades gemaakt worden en andere voorbereidingen getroffen worden. Bij minder-geschikt-barbeque-weer moet de recreatieruimte nog een extra schoonmaakbeurt, de ruimte heringericht worden zodat iedereen een plaatsje kan vinden en de fietsenstalling ontruimd worden om een overdekte plek voor de barbeque te creeren.

Al die drukte maken een barbeque voor alle campinggasten tot een zware kluif voor mij en mijn man. Maar daar hebben de gasten zelf iets op gevonden……………. ze helpen mee!!

 

De heren helpen in de ochtend aardappelen schillen, snijden en voorbakken om ’s avonds vers gebakken frietjes te kunnen eten. Veel dames bieden hun hulp aan in de vorm van het maken van de bijgerechten. Overige deelnemers sjouwen mee aan tafels en geven het buffet vorm. En er is zelfs iemand die bereid is om zijn bakplaat beschikbaar te stellen en zelf kok te spelen.

Ik heb de gewenste bijgerechten en de daarbij behorende ingredienten geselecteerd. Terwijl de heren druk in de weer zijn met aardappelen, heb ik tijd om de boodschappen te doen. De ingredienten worden over meerdere emmers verdeeld en van recept voorzien. De gasten die aangegeven hebben om een handje te helpen, ontvangen vroeg in de middag een volle emmer en kunnen daarmee aan de slag. De recepten varieren van wortelsalade met rozijn en mandarijn, tot salade van bleekselderij en komkommer. Ieder gaat er op zijn/haar eigen manier mee aan de slag.

Hoewel de barbeque nog niet begonnen is, geniet ik al van al mijn gasten die me willen helpen en vinden de gasten het fijn om op deze manier hun bijdrage te leveren. Dat is dubbel plezier!

Om 16.30 uur worden alle salades en bijgerechten verzameld op het buffet, zodat het feest om 17.00 uur kan beginnen. We treffen het, het is heerlijk weer. We worden zelfs verwend met een zonnetje. De deuren kunnen open blijven…. .

De makers van het bijgerecht zijn worden stiekem vermeld op het tafelpapier. De gerechten worden kritisch getest. Vandaag blijkt de aardappel-kip-salade van de dames de Groot en Nieuwschepen koploper te zijn. Ook favoriet is de wortelsalade met rozijn en mandarijn “op z’n Brabants” van Gerda en Alie. Een zoete, maar frisse salade uit een oude Allerhande. Een gerecht-over-de-datum, maar voor ons helemaal nieuw en nog prima te gebruiken bij deze barbeque.

We sluiten af met een ijsje en een welverdiende kop koffie. Want de gasten hebben allen hun beste beentje voor gezet. Deze manier van werken is voor iedereen zeer goed bevallen. Zo willen wij in de toekomst nog wel meerdere barbeques organiseren. Dit is samen genieten!!

Bedankt allemaal!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *