Minicamping de Visser staat bol van de activiteiten. In de zomerperiode vooral voor de kleine gasten, maar ook in het voor- en naseizoen worden er met regelmaat interessante momenten georganiseerd waarop de gasten elkaar treffen. Deze speciale manier van kennis maken met elkaar maakt de sfeer op de camping een stuk mooier. 

Deze keer staat de activiteit in het teken van wijn en wel Spaanse wijn. De recreatieruimte is omgetoverd tot een proeflokaal, voor elke deelnemer 2 glazen en een bord met brood en toastjes om de smaken tussendoor te neutraliseren.

witte wijn

Meer dan 20 geïnteresseerde gasten schuiven aan om zich te laten informeren over drie kleuren Spaanse wijn. Gastvrouw Kim van likeWINE heeft zowel een witte, een rose als een rode wijn meegenomen. En aan de gasten de taak om deze wijn te beoordelen.

Ten eerste worden we wegwijs gemaakt in de manier van proeven…….. eerst even kort ruiken of de wijn niet bedorven is, maar dat is uiteraard niet het geval. Dan iets langer ruiken en de geur even in laten werken. Door een draaiende beweging met het glas, de wijn laten walsen en dan nog eens ruiken. Bij elke soort wijn wordt de vraag gesteld; “Waar doet deze geur u aan denken”……. en dat is voor iedereen anders. De ene keer frambozen, de andere aardbeien, maar ook hout en vanille passeren de revue.

Dan gaan we proeven. Het proeven start met een klein slokje. De wijn even in de mond nemen en vervolgens ‘slurpen’, door de toevoeging van opgeslurpte zuurstof en het ‘walsen’ van de wijn in de mond wordt de smaak duidelijker. Zoals bij vele proeverijen gebruikelijk is, wordt er door de gasten van minicamping De Visser niet uitgespuugd. Men geniet van de wijn en slikt de geproefde slok gewoon door, het is tenslotte vakantie.

kopie van wijnproev0513_74

Ruiken, walsen en proeven wordt maar liefst 6x herhaald. Gestart met een frisse witte wijn en geëindigd met een zware rode wijn, praten we nog even na. Enkele gasten hebben op de avond een favoriet ontdekt en grijpen hun kans om via Kim een fles te bemachtigen. Leuk!!

Een ding is zeker; we gaan allemaal iets wijzer naar huis. Want weet u bijvoorbeeld of de datum op de fles staat voor het moment waarop de druif geplukt is of het moment waarop de dop op de fles ging?? Ik nu wel…………

 

[button link=”http://www.flickr.com/photos/kampeerboerin/9119982436/in/set-72157634289691720/”]- De foto’s – [/button]

De volgende wijnproeverij zal plaatsvinden in september. Houdt de activiteitenkalender in de gaten!

 

 

2 Reacties

 • Kim van Vaardegem, like WINE Geplaatst 24 juni 2013 07:46

  Nou Joyce, dat heb je mooi samengevat!
  Jij hebt duidelijk goed opgelet 🙂
  Ik heb ook erg genoten van deze avond en wil via deze weg ook de gasten bedanken voor hun interesse, interactie en gezelligheid!
  Tot september!
  Ik zie er naar uit!
  Vriendelijke groeten,
  Kim
  like WINE

 • Trackback: Wijn LIKE in Italie | Minicamping de Visser

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *