Recreëren op de dijk

Gemeente Veere maakte zich enkele jaren geleden minder populair door betaald parkeren in te voeren op de parkeerplaatsen aan de kust.

De extra inkomsten die deze maatregel genereerde waren dermate interessant, dat in het volgende jaar de maatregel in meerdere kustplaatsen werd doorgevoerd. De achterliggende gedachte is dat met het betaald parkeren, de dagjestoerist mee betaalt aan het onderhouden van strand, overgangen en recreatieve voorzieningen.

Dit besluit heeft voor de verblijfstoerist echter een negatief effect. Zij betalen, om dezelfde reden, al toeristenbelasting. Een ritje met de auto naar het strand of een restaurant brengt na het invoeren van het parkeertarief extra kosten met zich mee.
Wij merken dat aan het aantal gasten dat tegenwoordig voor een restaurant-bezoek kiest voor Westkapelle. Daar kan men nog gratis parkeren en daarmee is het toetje al “terugverdiend”.

Nieuwe melkkoe gevonden

Nu veel parkeerplaatsen aan de kust voorzien zijn van een betaalautomaat, hebben de ambtenaren een nieuwe melkkoe ontdekt: de zeedijk in Westkapelle.
De zeedijk is een prachtige plek om vanuit de auto te genieten van de Zeeuwse kust. Ideaal voor mensen die minder mobiel zijn.
De zeedijk is ook zeer geliefd bij de camperaars. Ze reizen vroeg naar Zeeland om, voordat ze welkom zijn op de camping in de buurt, de vakantie te verlengen met enkele uren Zeeuwse lucht snuiven op de dijk. Dit ritueel wordt bij vertrek vaak nog een keer herhaald.

Ook zijn er camperaars die hun huisje op wielen elke dag meenemen naar de dijk. Het uitzicht, het water, de blik op zee, de wind door het haar: veel mensen genieten ervan. Maar ook daar staat tegenwoordig een betaalautomaat.

Toch goedkoop genieten op de dijk

Het kan nog……
Wil je niet voor elk bezoek aan de zeedijk in Westkapelle het tarief van 2, 60 per uur of 13 euro per dag neertellen, dan hebben wij een tip:
Het is mogelijk om een jaarkaart aan te vragen. Deze jaarvergunning kost ‘slechts’ 41,86 euro per kenteken en daarmee kunt u tussen 01 januari en 31 december zo vaak als u wilt een bezoek brengen aan de zeedijk.
Na één weekendje Zeeland heeft u de vergunning al terugverdiend. Het blijft een te betalen parkeertarief, maar is aanzienlijk minder dan de prijs per dag.

Die besparing levert u bij het volgende restaurantbezoek meer dan een toetje op.
Ga dan wel op de fiets 😉