De strandsafari is een topper in ons “recreatieprogramma”. Regelmatig duikt de safari op en fitsen met een reuze lange sliert van kinderen en ouders richting het strand.

Op het strand gaan we op zoek naar alles wat waardevol is. Waardevol in de ogen van de kinderen. Tussen de strandvondsten vinden we namelijk ook regelmatig een bijzonder exemplaar, zoals een toiletverfrisser, een lege beugelfles en dit keer een fietsdynamo. Maar in de meeste gevallen bevatten de emmertjes ook echte strandvondsten.

Dit keer hebben we de familie purperslak ontdekt. Ze waren duidelijk op vakantie op het paalhoofd van Westkapelle. Ze hadden er ook hun eitjes uitgezet. Onze gids, meneer Jan, legt uit dat de slak in staat is om een gaatje te boren in een mosselschelp en hem op die manier leeg te eten. De kinderen letten zeker goed op en weten dat de mossel dan niet gekookt is. Dat is inderdaad het geval. De mossel wordt rauw gegeten. Dat is volgens meneer Jan een uitdaging voor de ouders uit het gezelschap. Hij beveelt het aan. Het moet nog lekkerder zijn als gekookte of gebakken mosselen. Durft u het aan?

 

[button link=”https://www.flickr.com/photos/kampeerboerin/sets/72157645628253547″ newwindow=”yes”] Gelukkig hebben we de foto’s nog…[/button]

 

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *