De agrarische natuurvereniging Natuurlijk Walcheren zaait jaarlijks kilometers bloemenranden op de akkers van de boer. Ten bate van deze randen worden de BloemPlukBonnen verkocht. De bon staat garant voor onbeperkt plukplezier in het bijbehorende plukseizoen.

Op de camping staat een grote zinken emmer te pronken met een prachtig boeket uit de bloemenrand. Helaas gaan deze bloemen niet onbeperkt mee en zijn af en toe aan vervanging toe. Deze ochtend haalden enkele kleine gasten de dorre bloemen eruit en bleef er erg weinig over. Na de opmerking “dan zullen we straks even nieuwe plukken”, was het hek van de dam. De 3 kleine meisjes verspreidden het bericht zo snel over de camping en voordat ik mijn koffie op had, werd er aan de deur geklopt. “Wanneer gaan we nieuwe bloemen plukken?” Maar liefst 16 kleine gasten stonden klaar met schaar in de hand, gereed voor een zoektocht naar nieuwe bloemen. Oei……… Tja, dan op zoek. Mand mee, scharen mee, BloemenPlukBon mee en gelukkig ook enkele ouders, die me hebben geholpen de grote groep veilig naar de mooie bloemenrand te  loodsen (hartelijk dank!).

tarwe proeven

Door de akkers trekt de stoet naar de beoogde bloemenrand. Onderweg “proeven” we of de tarwe al rijp is voor de oogst, zien we de “ruiters” met bloemzaad van boer Adrie en moeten we goed opletten als we over de brug over de sloot lopen. Na een informatieve tocht over het wandelpad, komen we aan bij de bloemenrand. Meters bloemen staan naast elkaar te wachten om geplukt te worden. Van lief klein tot reusachtig groot. De kinderen gaan op pad. Niet alle schaartjes kunnen de stelen aan, vooral niet als er dikke zonnebloemstelen mee geknipt gaan worden. Maar dat mag de pret niet drukken. De jongens ontfermen zich over de mooiste zonnebloemen, terwijl de meisjes meer op zoek zijn naar kleur en mooie blaadjes.

klein- bloemen-26-072013

De meegebrachte mand is snel gevuld. De kinderen plukken nog een bosje voor mama en dan zijn we klaar voor de terugreis………………………. of toch niet: we vinden een zeer vreemd dier in de sloot. Gelukkig hebben we een handig papa in het gezelschap, die het dier durft te grijpen en kan Marith terug op beide slippertjes 🙂 ……………………………. De terugweg gaat een stuk sneller, want de geplukte bosjes moeten naar mama. Met trots worden ze afgegeven op de camping.

Gezamenlijk zetten we de bloemen in de bak. De onderste blaadjes eraf, de emmer vol water en de kale emmer is gevuld met een heerlijke frisse bos van stoere zonnebloemen van de jongens en gekleurde bloemetjes van de meisjes. Ook al was deze activiteit niet gepland, de kinderen hebben toch ontzettend genoten. En ik ook!

boeket makende oogst

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig hebben we de foto’s nog: [button link=”http://www.flickr.com/photos/kampeerboerin/sets/72157635070949338/” type=”big” color=”orange” newwindow=”yes”] meer foto’s – Bloemen Plukken – [/button]

 

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *