Na 40 mm water in één ochtend

“Nou zeg, hier zijn ze wel erg zuinig op de grasmat”, klikt een buurman over zijn camping-buurvrouw tegen mij.

Mevrouw vindt het maar wat overdreven, dat wij – na een ontzettend natte winter en nog natter voorjaar – heel erg duidelijk waren in de instructies bij het betreden van het terrein op de aankomstdag.

Door ervaring wordt men wijzer.

Daar waar de gasten bij aankomst opmerken dat op deze camping het gras er wel erg mooi uit ziet. Zijn het dezelfde gasten, die na of tijdens een regenbui met één pak melk in de auto tot aan de voortent rijden om dit pak in de caravan te krijgen….. om vervolgens zeer verbaasd te reageren als de auto een diep modderspoor in de Zeeuwse klei achterlaat als men, na 4x steken, de auto terug rijd naar de parkeerplaats.

Men doet het niet met opzet. Niet iedereen heeft in de gaten hoeveel arbeid en moeite het kost om een grasmat in goede conditie te houden. Daar is meer voor nodig dat een wekelijkse maaibeurt. Het vergt toewijding van de eigenaar, regeltjes bij het betreden en medewerking van de gasten.

We zijn “gewoon” open

Dit jaar hebben wij geluk met onze gasten. Vanaf Pasen zijn we “gewoon” geopend. Enkele collega’s hebben afgezien van een opening met Pasen vanwege de veel te natte ondergrond. Maar hier heeft iedereen alle medewerking verleend om zonder kleerscheuren op de kampeerplaats op te stellen. Dat heeft tot gevolg dat we nu nog steeds een grasmat kunnen aanbieden zonder diepe sporen, die na elke regenbui weer vol staan met water en leiden tot modderpaadjes.
Dat is verrassend en wij zijn daar erg blij mee.

Elke nieuwe gast zal genieten van het gras voor de caravan in plaats van de geur van opgedroogde klei en aankoekende modder.
Dat is de reden dat wij zuinig zijn op de grasmat in deze moeilijke natte periodes.