In het seizoen organiseren we regelmatig activiteiten op en om de camping. Een expeditie Bos Boudewijnskerke is er daar een van. In de wintertijd ziet dat bos er echter heel anders uit. 

Het nieuw aangelegde Bos in Boudewijnskerke is al anders dan een bos zoals onze kleine gasten dat in gedachten hebben, maar doet prima dienst als uitgangspunt voor onze natuurochtenden. Tijdens de ‘expeditie’ trekken de kleine gasten van minicamping De Visser gewapend met schepnetje, emmertje en loeppotje het Bos Boudewijnskerke in om een kijkje te nemen in de natuur. Op ‘de ijsbaan’ vindt het eerste rustmoment plaats. Daar nemen de kinderen plaats op een dekentje om de uitleg van de gids aan te horen. Naast de informatie over vogels, plantjes, schuine bomen en dieren uit de buurt, vertelt de gids ook dat het grote grasveld waar de kinderen zich bevinden in de winter dienst doet als ijsbaan voor schaatsliefhebbers uit Westkapelle en Zoutelande.

Dat is vreemd! Het bos, met alle jonge boompjes die in de zoute westelijke zeewind weinig kans krijgen om groot en dik te worden, is al geen bos. En in de ogen van de kinderen is dit heerlijke grote grasveld toch zeker geen ijsbaan. Maar de gids heeft gelijk. Als het in de wintermaanden een keer echt koud wordt, dan ondergaat het grote grasveld een metamorfose. Het gras word overspoeld door een klein laagje water. Op de heuveltjes rondom het grasveld worden een aantal lichtmasten aangesloten. Er is zelfs een plaats voor koek en zopie. En voila …. het grote grasveld is veranderd in een echte schaatsbaan: ijsbaan bij Zoutelande

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *