Het voorseizoen raakt ten einde, de zomer begint. Tijd voor een grondige verandering op minicamping De Visser.

Elk jaar gebeurt er hetzelfde. Met enige teleurstelling neem ik afscheid van de lieve actieve oudere garde. De periode van gezellige gesprekken, samen aan de koffie, fantastische fietstochten en rust is voorbij. Hoewel in het voorseizoen elke dag een aankomstdag is, staat daar de rust en het geduld vanBedankt voor uw komst! de gasten tegenover. Iedereen heeft vakantie en vergeeft me het niet snel nakomen van een afspraak. “Je hebt het ook zo druk”, is vaak de begripvolle conclusie. Heerlijk…. al die ouders en grootouders die genieten van hun vrije momenten op mijn camping.

De laatste maand heeft het EK elke avond voor een vol “stadion” gezorgd, heeft het wildbreien de nodige resultaten en nieuwe ideeen voortgebracht. Mijn eerste zelfgebreide paar sokken is daar een gevolg van. Maar ook elke ochtend een gezellige samenscholing op de parkeerplaats in afwachting van de bakker, de vriendelijkheid naar mijn kinderen, Bedankt Alie de mogelijkheid om in de avonduren op tijd het sanitair te reinigen, de leuke attenties voor mijn verjaardag, de keurig geparkeerde fietsen in de stalling, de hulp voor elkaar en sociale controle. Het is geweldig. Ik ga het missen, maar weet nu al dat velen van hen volgend jaar weer op mijn verjaardag zullen komen!

En lang tijd om te treuren is er niet…… Het einde van het voorseizoen zorgt voor een grote wissel op minicamping De Visser. Het grootste deel pakt ’s ochtends in en dan moet er gepoetst worden. Als een razende reporter en met hulp van het hele gezin reinigen we chalets en prive-sanitair, worden heggen geknipt en gras gemaaid. Alles moet er weer tiptop uitzien voor de volgende ‘generatie’, die in de loop van de middag binnen druppelt. De kleine fietsjes en tractortjes komen tevoorschijn. Een kleine trampoline wordt toegevoegd aan de speeltoestellen. Het zand in de zandbak nog even aanvullen en klaar zijn we.

De metamorfose is een feit: minicamping De Visser is omgetoverd van rustige camping waar eenieder na een dagje fietsen rustig een wijntje drinkt, tot een levendige kleine camping met peuters op pretfietsjes, glimlachende meisjes op de glijbaan en vrolijke voetballende ventjes. Helemaal anders, maar zeker niet minder leuk!

Voor iedereen: een gezelige zonnige zomervakantie gewenst!

1 Reactie

  • Fieke Geplaatst 3 juli 2012 11:56

    Na alle leuke blogs begin ik steeds meer zin in onze vakantie op mc de visser te krijgen. Vanaf half aug komen wij met onze drie kleintjes lekker genieten en volop gebruik maken van jullie faciliteiten en speeltoestellen :o)
    Tot snel!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *