Maansverduistering

Tijdens de langste maansverduistering van de 21ste eeuw hebben we vrijdag 27 juli 2018 goede kans om een prachtige bloedmaan te zien. De maansverduistering vindt namelijk op een voor ons zeer gunstig tijdstip, tijdens volle maan plaats. En dat willen we niet missen!!

Vanwege deze maansverduistering komt de maan op als een rode bol. Vanaf 21.30 uur verschijnt deze boven de horizon en kruipt dan langzaam over de duinen om daarna de graanvelden rond de camping te verlichten.

We gaan het zien……
Kom naar de picknickbank aan het einde van de doodlopende weg (vanaf parkeerplaats naar links). Neem je stoel, verrekijker en iets lekkers te eten / te drinken mee…… dan wachten we samen tot we de prachtige rode maan te zien krijgen.

Bloedmaan
Als we de verhalen moeten geloven is het een bijzonder spektakel. Mooier dan een gewone volle maan, maar ook omdat het een bijzonder verschijnsel is. De aarde blokkeert het licht van de zon naar de maan , zodat er een rode maan komt. En de eerste glinstering van het terugkerende maanlicht, als de verduistering voorbij is, dat is echt spectaculair!!

Je bent welkom. Geen zin of geen tijd? Geen probleem; dan wacht je op de volgende maansverduistering, die is in 2025 🙂

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *