Knutselen met Kampeerboerin -2-

Jij hebt veel huiswerk en kan verder even niet zoveel doen. Ik heb nu geen mensen op de camping en heb even tijd over. Dat bracht me op een idee. 
Zou je het leuk vinden om met me te knutselen?

We doen net of we op de camping zijn, het regent en je kan geen kant op. Mama en papa willen eigenlijk rustig de krant lezen en koffie drinken, maar jij zou het liefst een spelletje spelen. Daar hebben ze even geen zin in. En wat gebeurt er dan meestal op de camping ……… kampeerboerin Joyce komt voorbij om te vertellen dat er iets leuks gaat gebeuren in de recreatieruimte.
Dat is nu ook een beetje zo. Papa en mama helpen je veel met je huiswerk, maar moeten zelf ook hun opdrachtjes doen en willen misschien ook graag een keer rustig koffie drinken. Dat kan! Laat ze maar lekker op het gemakje koffie drinken, dan gaan wij samen aan de slag.

Een kaartje voor een kei-lieve oma

In deze tijd moeten de oudere mensen binnen blijven. Dat is niet zo gezellig, maar wel heel veilig.
Het is jammer dat jij je oma even niet mag bezoeken, maar weet je wat je wel kan doen? Maak een mooie kaart voor haar en stop hem in de brievenbus of stuur hem op.
Ze zal het vast geweldig vinden!
Heb je iemand anders die je graag een kaartje zou sturen, dan kan dat natuurlijk ook. Het hoeft niet naar perse naar oma, het kan naar iedereen zijn!

Wat heb je nodig:

  • een velletje keukenpapier
  • stiften in verschillende kleuren
  • een vel gekleurd A4 of een blanco kaart
  • lijm
  • een schaar
  • een potlood

eventueel als je hebt:

  • een fotolijstje

We gaan de kaart samen maken. Ik doe het voor, maken jullie hem na?
Doe maar mee!

 

Is het gelukt?

Ik ben natuurlijk heel erg nieuwsgierig of het gelukt is. Daarom nodig ik je uit om vrijdagavond je kaart(en) aan mij te komen laten zien. Als je hem al verstuurd hebt, mag je komen vertellen wie hem heeft gekregen.
Je hoeft niet helemaal naar Zoutelande natuurlijk….. dat kan niet. Nee, je kan me via de computer opzoeken en je haasje aan me laten zien.
Je weet nu vast hoe dat moet, want je ziet je juf of je meester tegenwoordig toch ook wel eens op de computer!
En misschien zijn er nog wel andere kinderen, die je kent van de camping. Dan maken we er even een gezellig momentje van! Ik hoop dat je op vrijdag iets later naar bed mag.

Als je op vrijdag om 19.00 uur op de knop drukt, dan zorg ik dat ik er ben.
Tot vrijdag!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *