Er is een nieuwe activiteit in Zeeland en wel een echt klimbos, waar je kan zwieren door de bomen, rennen over loopbruggen en vliegen van boom naar boom. Midden in de bossen van Burgh Haamstede voelt ieder kind zich een held.

Foldertjes en advertenties vertellen de mooiste verhalen over het nieuwe klimbos, maar wij hebben het aan een van onze kleine gasten gevraagd. Yalissa ging in de meivakantie een kijkje nemen en heeft haar bevindingen op papier gezet:

Ik zou je nog laten weten hoe leuk ik het vond in het klimbos op Westerschouwen. Hier heb ik een verhaaltje van gemaakt met een paar plaatjes erbij. klimbos5

Wij zijn naar het klimbos bij Westenschouwen geweest vlakbij Burgh Haamstede. Er werd eerst uitgelegd hoe je tuigje werkt, die je om hebt voor de veiligheid. Je had parcours 1,2,3 en 4. Eerst moest je parcours 1 doen daar
klimbos4werd er voorgedaan hoe je de kabelbaan moest doen, opnieuw je veiligheid klikkers vast klikken en eraf. Toen we dat hadden gedaan, kon je naar parcours 2. Die was wat pittiger. Daar moest je vooral kracht gebruiken ( en hebben ).


Je had aan het begin een kabelbaan waar je vanaf kon glijden. Maar ik bleef hangen dus zorg dat je vaart maakt!!

klimbos3Een paar onderdelen verder, moest je door tonnen kruipen m’n vader kon er haast niets doorheen.
Als je parcours 2 had afgerond, mag je soms naar parcours 3. En ik mocht dat! Die is echt moeilijk, maar heel leuk. Je moet 1.45 t/m 1.60 zijn.
Je moest eerst een lange trap opklimmen. Daarna moest je met een plateau naar de overkant. Paar onderdelen verder…. kabelbaan!!!
Jippie.

En nog veel meer!!!!!

Ik raad je aan om naar het klimbos te gaan want ik vond het heel erg leuk. Vergeet niet te reserveren! Anders kom je voor niks.

Wilt u tijdens uw verblijf op minicamping De Visser ook een kijkje nemen in het klimbos, of misschien vooraf al ? Alle informatie is te vinden op de website van het klimbos 

 

klimbos2

 

 

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *