Een kaartje voor Kerst

In het verleden was het gebruikelijk om al onze gasten een kaart te sturen met Kerst. Dit was een gebruik dat wij nog geërfd hebben van onze familie, die dit tot gewoonte had gemaakt. Een hels karwei, maar zeer gewaardeerd door de ontvangers. En met als gevolg dat we onze keuken konden behangen met de kaartjes, die we daarvoor terug kregen.

Met de komst van de digitale middelen is dit gebruik veranderd. U zult herkennen dat er in de loop der jaren steeds minder kaartjes werden verstuurd. De kaartjes werden vervangen door een bericht per mail of later per telefoon. In de eerste jaren ook weer bijzonder, maar uiteindelijk erg onpersoonlijk. Geen kaartjes meer in de keuken, geen postbezorger met overvolle tassen, geen bureau bezaaid met kaarten en adreslabels …. kortom: minder kerstgevoel als we gewend waren.

Kerstwensen vanaf de camping

Na enkele jaren een digitale kerstgroet verstuurd te hebben wilden we graag terug naar een meer persoonlijke manier om de kerstwensen over te brengen aan onze gasten. Inmiddels was in 10 jaar ons adressenbestand zo groot geworden, dat het versturen van kerstkaarten onbetaalbaar leek. De portokosten werden een dusdanig grote post, dat het plezier van het versturen van de kaartjes hieraan ten onder ging. Opnieuw zochten we naar een nieuwe kerstgroet.

Dubbel feest met Kerstmis

Dit was het moment waarop wij hebben besloten om het bedrag wat wij betaalde aan de portokosten te doneren aan een goed doel en dit kenbaar te maken aan onze gasten. Jarenlang hebben we een digitaal kaarsje aangestoken in de Kerstboom van het Sophia Kinderziekenhuis. Elke jaar verzint het Sophia Kinderziekenhuis een goed doel, waarvoor zij in de kerstperiode geld inzamelen . Het geld komt altijd ten goede aan onderzoek of apparatuur voor het kinderziekenhuis.

Dit jaar wordt de opbrengst van de Lichtjes besteed aan de Sophia Zorgbus. Dit is een mobiel onderzoekslaboratorium die in heel Nederland langsgaat bij kinderen die moeilijk naar het Sophia Kinderziekenhuis kunnen komen door bijvoorbeeld een ernstig trauma, lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Tijd voor een nieuwe Kerstactie

In 2017 hebben we een nieuw doel bedacht.
Jaarlijks horen we veel verhalen op de minicamping. Tussen alle leuke gesprekken en gebeurtenissen, die wij gedurende het seizoen meemaken, komt het ook voor dat onze gasten hun vakantie moeten onderbreken. Sommigen moeten naar huis voor een overlijden, anderen kunnen niet komen vanwege een ziekenhuisopname van hun geliefden. Vaak gaat het om zorgbehoevende ouders of ouderen. Ouders moeten verhuisd worden naar een bejaardenhuis of mensen onderbreken hun vakantie voor hun wekelijkse bezoekje aan hun vader of moeder.

Een bericht van één onze gasten op Facebook bracht ons op het idee voor de Kerstactie van 2017.
Een foto in zijn bericht toont een oudere dame, die wij kennen van eerder genoemde camping-verhalen. Zij doet, met de tong uit de mond, haar best om elke kerstkaart van een persoonlijke groet te voorzien. Uit het bijschrift blijkt dat ze dit alleen nog doet als er ook een kaartje terug komt, anders worden de adressen geschrapt voor volgend jaar.
Mooi hé?! Een dame op leeftijd, die nog de moeite neemt om kerstkaartje te versturen, maar tegelijkertijd toch ook bezig is met de Kerst van volgend jaar. Uit haar reactie blijkt dat ze uitziet naar de kerstkaartjes, die zij zal ontvangen.

In de generaties onder haar weegt het sturen van een kerstkaart waarschijnlijk niet zo zwaar als voor haar. Misschien worden er echt mensen geschrapt van haar lijstje, omdat ze er geen kaartje van terug heeft gekregen.
Maar dit jaar komt er ook een kaartje extra !!
Een kaartje dat ze niet verwacht !
Een kaartje van iemand die ze niet kent !
Een kaartje van de camping.
Een kaartje van de camping waar haar familieleden het dit seizoen zo naar hun zin hadden, maar toch de moeite namen om hun vakantie te onderbreken om mevrouw een bezoek te brengen. Ze kent ons niet, maar na een beetje uitleg hopen we dat ze er achter komt van wie het kaartje komt.

Een extra kerstkaartje op de deurmat

Was je dit jaar ook bij ons te gast en heb je iemand die een glimlach op het gezicht krijgt van elk kerstkaartje dat op de deurmat valt? Laat het ons weten!! Geef de naam en adresgegevens van uw dierbaren aan ons door en wij verblijden ze met een extra kerstkaart vanuit Zoutelande. Zo hebben jullie meteen een leuk onderwerp om tijdens de feestdagen te bespreken.

Wij wensen u fijne feestdagen

 

 

2 Reacties

  • Jan Heurter Geplaatst 16 december 2017 17:53

    Dit vind ik een fantastische actie Joyce
    Geweldig en jij mag de foto van mijn moeder gebruiken voor de actie❤️

  • Devijnck Geplaatst 21 december 2017 20:11

    Een zeer mooie actie van de minicamping de Visser.
    Veel succes ermee, en nog prettige feestdagen vanwege Nancy en Danny

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *