Donderdag 13 januari was het zover …  de eerste Kennisavond voor Kampeerboerinnen.

De gezellige avond met een educatef tintje werd gehouden in de theeschenkerij van Sint Anthonijshoek te Koudekerke. Na een kopje koffie schoven de dames aan om het verhaal over timemanagement van Martine Floor – Bron aan te horen. Veel herkenbare situaties passeren de revue. De was stapelt zich langzaam op, de toiletten op de camping zijn schoner dan het toilet thuis, het strandmiddagje word plots ingekort omdat een onverwachte gast zich meldt en die moet netjes en geduldig geholpen worden, het voorleesmomentje word verstoord door een rinkelende telefoon, het gezellige familiemoment moet onderbroken worden voor een probleem op de camping. Iedereen heeft wel een sprekend voorbeeld waaruit blijkt dat de planning niet altijd loopt zoals gewenst.

Om te voorkomen dat iets of iemand aan het kortste eind trekt is focus een vereiste. Pak niet te grote klussen tegelijk aan. Begin bij het opruimen van je kantoor met een lade uit de grote kast in plaats van de gehele kast in een keer. Pak alles maar een keer op: documenten direct opruimen en niet opstapelen. Zorg dat je benodigdheden in de buurt liggen, zodat je niet steeds de werkplaats moet verlaten op zoek naar een voorwerp. Deze focus zou de effectiviteit van werken moeten vergroten en dus de productiviteit moeten verbeteren.

De conclusie is dat een mens niet alles zelf kan doen. Een gezin, een bedrijf, een huishouden: ook zouden we het graag zelf willen doen, in een druk seizoen is er altijd tijd te kort. Loslaten is het toverwoord…………. maar dat moet wel in je zitten.

We zijn met de neus op de feiten gedrukt en hebben onze tijdvreters onder ogen gezien. We bepalen welke waarden voor ons belangrijk zijn en proberen daar het komende seizoen verbetering in aan te brengen. In een brief aan jezelf stellen we de vraag of het goede voornemen ook daadwerkelijk volgehouden is. (in 21 dagen ben je gewend aan een de nieuwe aanpak) Over enige tijd zal deze brief in onze eigen brievenbus vallen. Zou het gelukt zijn??

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *