Naast de camping van de kampeerboerin, hebben we een klein agrarisch bedrijf. Op dit bedrijf houdt mijn man zich voornamelijk bezig met het telen van bloemzaad.

Het is weer zover. De grond is bewerkt, de weersvoorspellingen zijn goed, de bloemzaadboer kan zich niet inhouden en moet naar het land. Vrijdag moest het gebeuren……

bloemzaadtrechter

trechter

Maar liefst 9 soorten zaadjes werden in de grond gewerkt om over enkele maanden te kunnen genieten van een prachtig tafereel van verschillende kleuren en geuren. Zeer fotogeniek zullen de bloemen onze velden vullen en gebruikt worden voor een excursie van DE bloemzaadboer. Totdat het moment is gekomen dat hij weer kriebels krijgt en de oogst zich aandient.

verdeelrad

zaad verdelen

Dan verdwijnen de ooit zo mooie bloemen in een oostmachine om vervolgens in houten kisten geleverd te worden. Maar zover is het nog lang niet…..

zaaimachine

zaaien

Voorafgaand aan de oogsttijd gaat nog een periode waarin veelvuldig Buienradar zal worden bekeken, we de regen vriendelijk toelachen of juist angstvallig afhouden, van onkruidbestrijding en onkruid wieden. Wordt vervolgd……………

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *