We zijn er aan overgeleverd….. mobiel internet en allerhande apps, zijn niet meer weg te denken uit ons bestaan. Degene die denken dat het een rage is, moeten we teleurstellen. Het hoort er helemaal bij en zal niet meer verdwijnen!

Op de camping zit de vraag “Heb je ook wifi ?” in de top 3 van vragen, die gesteld worden direct na aankomst. Of gekker nog, de camping is uitgezocht op de aanwezigheid van een draadloze internetsysteem. Het wordt gebruikt om mail uit te lezen en contact te houden met het thuisfront, om een spelletje te spelen of een serie te volgen, maar ook om de weersverwachting te checken. En dat laatste is funest!

De invloed van de weersvoorspelling
De weersvoorspellingen hebben een grote invloed op de vakantieplannen. Bij slechte weersvoorspellingen kan de vakantie-aanbieder gegarandeerd rekenen op veel verzoeken tot annuleren, waarbij ernstige ziektes en schoonmoeders vaak als lijdend voorwerp gebruikt worden om de reeds betaalde kosten of voorschot retour te ontvangen.

Wij Nederlanders zijn daarbij het meest gefocust op een zonnige kampeervakantie. Terwijl het in mijn beleving juist fijn is om weg van huis te zijn. Lekker naar een andere omgeving en ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Een Duitse gast heeft het daarin tegen minder vaak over het weer, tijdens het verblijf. Zij kennen “nur schlechte Kleidung” en trekken er op een mindere dag zonder zorgen op uit.

Ons vertrouwen in de nieuwe technologie
Niet alleen vooraf maakt een weersvoorspelling indruk. Ook tijdens de vakantie worden internet en apps aangewend om de planning van de dag te bepalen. Als een meteorologisch instituut aangeeft dat er regen komt, wordt het spannend!. Hierbij wordt echter niet vermeld, dat er met een klein beetje wind aan de kust al snel een blauwe lucht verschijnt en de voorspelde buien vaak overwaaien.

Maar zoals met veel digitale middelen wordt de gedachte even uitgeschakeld en staart men zich blind op de uitspraken van de app. Jammer, want met een blik omhoog zou je zelf al veel conclusies kunnen trekken. En mocht dat niet het geval zijn, vraag dan advies aan boer Adrie…. Hij werkt al jaren dagelijks met het weer en de natuur, hij kan u vast adviseren.

Dus……. Kijken eens wat meer omhoog naar de Zeeuwse luchten. Daar wordt je wijzer van !

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *