Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk kunnen we toch constateren dat de herfst zijn intrede doet. Ondanks dat we gisteren de grasmat nog mooi strak gemaaid hebben, ligt hij nu weer vol met afgevallen bladeren. De walnoten vullen dit bladerenbed aan en maken het tot een leuk mengsel. Kortom: het is herfst(vakantie).

En in de herfstvakantie kijken wij terug op het kampeerseizoen en beginnen we langzaam met het uitvoeren van de plannen, die we gereed hebben voor de winter. Als onderdeel van die plannen staan er vaak meerdere bijeenkomsten, workshops en masterclasses op de agenda. De start is inmiddels gemaakt met deelname aan een “inspiratie-café” over online marketing. Met vragen als: Waar sta jij als ondernemer in dit thema? Wat doe je wel? En wat doe je niet? Of soms, wat wil je niet?
Om op de hoogte te blijven volg ik regelmatig dit soort bijeenkomsten en mijn kennis is nog redelijk up-to-date. Dat bleek onlangs tijdens het inspiratie-café van ZLTO. Middels een kwis werd de online kennis van de aanwezigen getest op een moderne, frisse manier die voor mij nieuw was

Handige manier om kwis te organiseren
De enkele ‘jongere’ die in de zaal zal, was er bekend mee. Maar ik niet. Kahoot is een mogelijkheid om online je kwisvragen in te geven, de deelnemers te laten aanmelden en de antwoord (gegeven via smartphone of tablet) te verzamelen. De tool houdt in de gaten welke deelnemer de vraag goed of fout beantwoord, geeft hier punten voor en houdt een tussenstand bij. Deze nieuwe manier van ondervragen paste prima in het onderwerp over de online mogelijkheden. Nadat de deelnemers erop gewezen werden dat ook de snelheid waarmee geantwoord werd meetelde in de score, werd de competitie heftiger. Ik vond het een ontzettend leuk hulpmiddel om toehoorders te activeren.
En het mooiste was: met mijn kennis zit het wel snor – ik had gewonnen! En ontving uit handen van gastheer Boer Jan (Five Star Farm te Kamperland) een Zeeuws bierpakket.

Mocht je ooit een kwis organiseren, denk dan nog eens terug aan dit verhaaltje en maak gebruik van het web. Ik zal eraan terugdenken als ik één van de Zeeuwse flesjes bier nuttig. Proost!
kwis online marketing

 

 

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *