Enkele jaren geleden zette ik gespannen de eerste voetjes in de wereld van social media. Geholpen door een leertraject met 100 ‘plattelanders’ gingen we samen op pad.

Ik begon op twitter, maakte kennis met Facebook en schreef mijn eerste blogbericht . Stiekem onder de naam Kampeerboerin, omdat niet iedereen hoeft te weten dat ik op dat gebied actief ben. De sociale media sprak me aan. Tot op heden gebruik ik het veelvuldig en weet iedereen dat ik achter de naam Kampeerboerin zit. Gekker nog, op bijeenkomsten word ik op die manier aangesproken. “Hee, jij bent toch DE kampeerboerin……?”

Vrienden en collega’s verbazen zich over het aantal volgers en vele berichten waarbij de Kampeerboerin opduikt. Maar ook is er een groep mensen die nog steeds denkt dat Twitter en Facebook bedoeld zijn om te delen wanneer je naar toilet gaat of in de rij staat bij AH. Ik heb daarbij toch de neiging om me te verdedigen en uit te leggen dat de sociale media-kanalen meer zijn dan dat. Dat ze nuttig kunnen zijn. Dat je er snel informatie kunt verzamelen. Dat het een leuke manier is om je netwerk te vergroten. En vooral dat je het eerst zelf moet proberen om er een dergelijke mening over te hebben. En daar ligt soms nog een probleem. Het eerst zelf proberen, dat gaat niet zomaar. Waar de 100 ‘plattelanders’ destijds steun aan elkaar hadden om de spannende eerste stappen te maken, kan ik me voorstellen dat een ander angst heeft om ermee te beginnen. De twijfels over het handelen en de gevolgen van het gebruik van social media wegen zwaar en weerhouden de beginner van een eerste stap.facebook

In de winter van 2012, 1500 Twitter-volgers en 450 Facebook-vrienden verder, heb ik een oplossing bedacht: een mini-workshop ‘Twitter voor beginners’. Heel eenvoudig…… op een avond stap je zonder kennis, maar met interesse, binnen in de recreatieruimte van minicamping De Visser en verlaat na enkele uren de camping met een account en de meest belangrijke informatie, zodat je zelf verder kunt.

Een logisch gevolg op de mini-workshop Twitter is een introductie Facebook. En die komt eraan!! In week 24 (10 – 15 juni) gaat het gebeuren. In die week zal ik aandacht schenken aan de volgende onderwerpen:

Help, ik wil op Facebook

Bent u nieuwsgierig naar de nieuwtjes op Facebook, maar kunt u er niet over meepraten? Of durft u er niet aan te beginnen? Kom langs en u komt terug met zijn eigen inlogcode en wachtwoord….. De mini-workshop is bedoeld voor degene die graag met Facebook willen starten, maar geen idee hebben hoe. Een introductie over Facebook en daarna zelf aan de slag. Door gezamenlijk stappen te zetten, komt iedereen tot een eigen profiel en zijn eerste Vrienden. De mini-workshop is toegankelijk gasten van minicamping De Visser en andere geïnteresseerden!!

Wanneer? 11 juni 2013 – 20.00 uur in de recreatieruimte van minicamping De Visser

Geen Vriend maar Fan

Heeft u interesse om Facebook zakelijk in te zetten, maar wilt u niet dat al uw klanten uw Vriend worden, dan is een Fanpage de oplossing. Maar hoe dan? De mini-workshop is bedoeld om na een korte uitleg te komen tot een zakelijke Fanpage, waarop u alle informatie over uw bedrijf(je) deelt met de wereld.

Interesse? Laat mij weten waar uw interesse naar uit gaat en op welke dag het u schikt. Bij voldoende aanmeldingen gaan we in een kleine groepje aan de slag.facebookduim

Zegt het voort!!

 

 

1 Reactie

  • Maja Maas Geplaatst 27 maart 2013 22:01

    Joyce kan ik me nog opgeven voor de mini workshop ?
    Gr
    Maja

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *