Heb jij al geboekt?

De reclamespots over zonnige oorden en mooie campings hebben momenteel de overhand op TV. In december en januari is men op de hoogte van de vakantieperiodes in het volgende jaar en dat betekent: op jacht. Op jacht naar een geschikte plaats waar je je welverdiende vakantie door kan brengen.

Ik moet er nog niet aan denken

Ben jij een planner? Of zie je wel waar je terecht komt? In de planning van minicamping De Visser zien we deze twee types gasten.
De één heeft het naar de zin gehad op de camping en wil graag direct weer reserveren voor echt volgende seizoen. Soms is het dan nog maar juni, maar mag de volgende vakantieperiode in de maand juni van het volgende jaar alvast genoteerd worden. Ook in de zomervakantie zijn er mensen die bij vertrek hun wensen voor het jaar erop kenbaar maken.
En dat mag uiteraard! Als je het naar je zin gehad hebt en je wil dat nog een keer beleven, waarom niet?! Zij nemen het zekere voor het onzekere en geven hun wensen alvast door. Doorgeven kan bij ons, reserveren nog niet. Ook wij vinden het nog heel ver weg en plannen pas aan het einde van het jaar. Tot het einde van het seizoen sparen we de wensen van onze huidige gasten op en de planning start als de deur op slot gaat voor de “winterstop”. Meestal in de eerste week van de maand november.

De ander kan het net zo goed naar de zin gehad hebben, maar ziet volgend jaar wel waar hij terecht komt. Elk jaar een nieuwe ervaring. Elke jaar een andere verrassing.
Daar is een toercaravan eigenlijk ook voor gemaakt. Je beschikt ermee over eigen onderkomen, wat je steeds kunt op bouwen op een andere plek. Zo kom je overal en heb je ten aller tijden het comfort wat je wenst.

Er is altijd nog wel een plekje

In een column in de Provinciale Zeeuwse Courant heeft columnist Maikel Harte aandacht voor het onderwerp vakantie. Hij denkt graag aan zijn vakantie, maar gruwelt van het idee nu al te moeten reserveren. Met een tent of caravan is er, aldus Maikel, altijd nog wel een plekje beschikbaar.
Op grote campings misschien wel, maar ik ken ook grote collega’s waar mensen voor de deur staan om tijdig te reserveren. En zelfs vroegtijdig te reserveren. Zo gewild is die camping en waarschijnlijk heeft die grote campings ook aantrekkelijke plekken, die erg in trek zijn.
Op minicamping De Visser ligt dat toch weer anders. Een kleinere camping kan eerder volgeboekt zijn. Zeker in de periodes waar heel Nederland vakantie heeft. In die weken kunnen we de camping wel meerdere keren vullen. Maar ook is de maand juni tegenwoordig zeer in trek. De senioren, die het toeren wel gezien hebben, zijn op zoek naar een geschikt adres in Nederland. En als die het naar hun zin hebben, zijn ze (gelukkig) heel trouw en dankbaar. Van die groep zien we heel vaak mensen het jaar erop weer binnen rijden.

“Er is altijd nog wel een plekje” gaat voor ons dus niet op. Met als gevolg dat we in sommige periodes al vroegtijdig mensen teleur moeten stellen. Maar ook in het zomerseizoen is men soms verbaasd dat de minicamping al gevuld is. In die gedachte is de minicamping vaak gebruikt als uitvalsbasis. Mocht de grote collega vol zitten, dan kiest men voor een kleinere camping.

Gelukkig denken niet alle vakantievierders op die manier. Gelukkig zijn er ook mensen die oprecht kiezen voor een kleinschalige camping. En dat doen ze heel bewust en ruim op tijd.

Heb jij al geboekt?

Zelf ben ik niet zo’n “vroegboekers”. We hebben wel een vakantiemoment in ons hoofd, maar zowel de datum als de accommodatie blijven altijd lang een raadsel. Nog eens kijken en nog een keer vergelijken zorgt er dan ook voor dat de gewenste accommodatie regelmatig al vol is. Ik heb vaak ook nog wat eisen, die ik stel aan de accommodatie en hecht waarde aan de recensies van een ander. Die criteria maken de zoektocht niet gemakkelijk. Uiteindelijk vind ik altijd een geschikte lokatie en accommodatie, maar dat neemt erg veel tijd in beslag. Het leidt vaker tot ergernis dan tot vakantie-voorpret.
Het wordt tijd dat ik dit gedrag een ga aanpassen…..

We zijn erg nieuwsgierig naar jouw manier van reserveren en vakantie boeken. Ga je altijd naar dezelfde plek? Reserveer je tijdig of ga je op de bonnefooi? Vind je altijd wat je wilt of moet je ook ooit een teleurstelling verwerken?

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *