Wildbreien, granny squares haken, sokken en sjaaltjes breien …. het is allemaal al voorbij gekomen tijdens workshops op minicamping De Visser. Vond u het leuk om tijdens uw vakantie de naalden weer eens op te pakken en heeft u de draad (draai) met naalden en wol weer gevonden, dan is dit misschien iets voor u:

Morgen, vrijdag 3 Januari, gaat er Crochet Along 2014 van start en iedereen mag aanhaken. Als u deel wilt nemen heeft u 10 kleuren wol nodig en een bijpassende haaknaald, meld je aan bij de desbetreffende Facebookpagina of klik op de afbeelding onderaan in dit bericht en volg de instructies op.

Tertia en Jolanda hadden het idee om een Engels patroon voor een gehaakte deken om te zetten in het Nederlands. Dat is een aardige klus en om meer mensen mee te laten genieten, delen ze hun vertaling met een ieder die daar interesse in heeft. Dit gebeurt op een hele speciale manier. Vanaf morgen zal er elke vrijdag een deel van het patroon ‘vrijgegeven’ worden. Dit deel kan dan door de deelneemsters aangehaakt worden aan hun toer van 130 cm. Zo vormt men in ongeveer 42 weken een deken met een formaat van 130 cm. breed en 190 cm. lang. Hier kunt u natuurlijk ook vanaf wijken als het doel kleiner of groter is.
Hun eenvoudige plan is een ware “haakhype” geworden. Inmiddels zitten er meer dan 2000 dames, en misschien ook heren,  klaar om de eerste toer te haken.
 

squares-haken-juni2013 (4)

Wat moet je doen?
  • Je hoeft je nergens specifiek op te geven voor deze Crochet Along. Iedereen kan en mag meehaken. Er is geen officiële “inschrijflijst”
  • De patronen komen vanaf 3 januari 2014 wekelijks op de blog van Tertia, Jolanda’s blog en facebookgroep “Dutch Crochet, A granny A day 2013” te staan. Je hebt zelf geen blog nodig.
  • In het bezit van Facebook, dan zou je kunnen overwegen om je aan te melden als lid van de groep. Bijkomend voordeel van de groep is dat je haakt met gelijkgestemden en eventueel elkaars werk kunt zien via foto’s. Heb je tijdens het haken problemen kan je bij zo’n grote groep haaksters vast wel hulp krijgen 😉
  • De crochet Along is bedoelt voor zowel gevorderde als beginnende haaksters….
  • Er komt een duidelijke werkbeschrijving met ondersteunende foto’s. 
  • Voor alle voorbereidingen kan je HIER het PDF file downloaden
  • Het originele patroon gebruikt 11 bollen van Stylecraft special DK. Maar ander soort garen of afmetingen kan natuurlijk ook. De hoeveelheid materiaal is afhankelijk van welk formaat haaknaald je gebruikt, de garen en de afmeting van de deken. Koop daarom voldoende bollen, al is het  geen probleem later bij te kopen.
  • Iedereen mag meedoen.
  • Plezier in het haken staat voorop
  • niks moet en alles mag

Ik heb het voornemen om ook te starten met de deken. In Januari gaat me dat waarschijnlijk wel lukken. Februari moet ik de tijd bij elkaar schrapen, denk ik. En in het campingseizoen zie ik wel hoe ver ik kom.  Het zou wel erg leuk zijn om in het komende seizoen mensen te treffen die ook begonnen zijn, dus haak gerust aan en laat het (voorlopige) resultaat zien als je in Zoutelande bent

Succes!!

Crochet Along 2014

 

4 Reacties

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *