Na het wildbreien, granny squares haken, sokken en sjaaltjes breien en het haken van de Nederlandse leeuw …. informeren we u sinds 2014 wekelijks over het haakprojekt Crochet Along (CAL). Op de website van minicamping De Visser kon u de patronen volgen en aanhaken. Daar werd vreselijk veel gebruik van gemaakt.

VANDAAG, vrijdag 8 Januari, gaat Crochet Along 2016 van start en door het succes van de afgelopen jaren, zullen wij er wederom aandacht aan besteden. Voor alle creatieve dames en overige belangstellenden houden we u op de hoogte van de patronen en vorderingen rondom dit projekt. Heeft u het in de afgelopen edities gemist. wilt u gewoon een keer proberen of gewoon weer meedoen : Iedereen mag aanhaken!!

In 2016 heeft de deken het thema “Mix n Match” gekregen. Ofwel, er worden veel verschillende patronen en steken met elkaar gecombineerd. Als u deel wilt nemen heeft u diverse kleuren wol (of katoen) nodig en een bijpassende haaknaald, meld je (indien nodig) aan bij de  Facebookpagina over dit onderwerp en het avontuur kan beginnen.

CAL 2016 mix n match

Wat moet je doen?

  • Je hoeft je nergens specifiek op te geven voor deze Crochet Along. Iedereen kan en mag meehaken. Er is geen officiële “inschrijflijst”
  • De patronen komen vanaf 8 januari 206 wekelijks op internet te staan te staan. Je hebt zelf geen blog nodig.
  • In het bezit van Facebook, dan zou je kunnen overwegen om je aan te melden als lid van de groep. Bijkomend voordeel van de groep is dat je haakt met gelijkgestemden en eventueel elkaars werk kunt zien via foto’s. Heb je tijdens het haken problemen kan je bij zo’n grote groep haaksters vast wel hulp krijgen ;-)
  • De crochet Along is bedoelt voor zowel gevorderde als beginnende haaksters….
  • Er komt een duidelijke werkbeschrijving met ondersteunende foto’s.
  • Voor alle voorbereidingen kan je hier het PDF file downloaden
  • Iedereen mag meedoen.
  • Plezier in het haken staat voorop
  • Niks moet en alles mag

Mijn deken van 2014 is helemaal in trek hier in huis, de deken van 2015 is slechts deels gelukt. Ik begon dat jaar fanatiek aan 2 dekens, maar de werkzaamheden op minicamping De Visser gooiden roet in het eten. Na de zomer, toen er weer wat tijd vrij kwam, was ik toch minder tevreden over de gekozen kleuren wol als ik dacht en heb de werkzaamheden gestaakt. De katten Sam en Sophie hebben nu een heerlijk wollen ondergrond in hun mandje.
In 2016 ga ik er weer voor. Het is tenslotte een hele leuke bezigheid en een mooie oplossing om de nuttig te besteden, terwijl hier alle mannen op de bank hangen. Ik zit er heerlijk bij, maar met een heel ander doel. En in het campingseizoen zie ik wel weer hoe ver ik kom.

Het zou wel erg leuk zijn om in het komende seizoen mensen te treffen die ook begonnen zijn, dus haak gerust aan en laat het (voorlopige) resultaat zien als je in Zoutelande bent

Succes!!

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *