Breien voor het goede doel, dat is de bedoeling van de Goedgemutste Breicampagne. Op minicamping De Visser vindt er elke eerste donderdag van de maand een breisessie plaats, maar in November is de camping gesloten en sleept Joyce haar wol naar het woonzorgcomplex in Zoutelande, waar dames wonen die nog kunnen praten en breien tegelijk.

Op woensdagmorgen pruttelt de koffie, zijn de wegwijs-bordjes opgehangen en ligt de wol klaar. Naalden zijn beschikbaar en patronen in overvloed. Laat de breisters maar komen.
Hoewel de opkomst niet vreselijk groot was, werd er wel naar hartenlust gebreid én gepraat. Want tijdens de gesprekken tikken de breinaalden gewoon door. Een lust om te zien!

Het moet niet snel, het is vooral gezellig. Met elkaar breien voor een goed doel, een kopje koffie erbij en zo is er weer een ochtend gevuld in het woonzorgcomplex.
Aan het einde van de ochtend verdwijnen er meerder bolletjes wol en breipatronen in de tasjes van de dames, zodat ze thuis nog verder kunnen werken voor de Goedgemutste Breicampagne. De verzameldoos blijft in het woonzorgcomplex achter en wordt op 1 december opgehaald

Mocht u ook interesse hebben, klik dan op onderstaande buttons voor de uitleg

 

[button link=”https://www.flickr.com/photos/kampeerboerin/albums/72157648632445610″ newwindow=”yes”] Foto’s Breicampagne[/button]

 

 

[button link=”http://www.degoedgemutstebreicampagne.nl/” color=”green” newwindow=”yes”] Uitleg Breicampagne[/button]

 

 

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *