In de winterperiode is er tijd om een avondje op de bank door te brengen. Geïnstalleerd met kinderen, koffie en een koekje keek ik naar de uitzending “Effe geen cent te makken“, waarin Gerard Joling en Gorden een maand lang leven van een AOW-uitkering om aandacht te vragen voor het Nationaal Ouderenfonds,

 

Ik stoor me een beetje aan de overdreven manier waarop de bekende Nederlanders voortdurend zichtbaar moeite hebben met het opgeven van hun luxe leventje. Maar die ergernis maakt gedurende de uitzending plaats voor respect voor de manier waarop Geer en Goor zich inzetten voor de ouderen. De glamoureuze heren krijgen diverse taken, waarbij ze een kijkje nemen in de wereld van het Ouderenfonds. Door hun belevenissen zien wij, op de bank, wat het ouderenfonds doet voor onze oudere medemens. En vooral: hoe de ouderen genieten van de aandacht en dankbaar zijn voor wat de vrijwilligers met en voor hun doen.

In de uitzending zien we dat er in de zomer stranduitjes georganiseerd worden. Tijdens een warme zomer waarin vrienden en familie op vakantie zijn, neemt voor de ouderen de eenzaamheid toe. Tijdens een van de stranduitjes in Kijkduin maakten de BN-ers hun opgepoetste schoentjes vuil om met een aantal ouderen een middag door te brengen op het strand. We zien Gerard als een bezetene door de branding rennen achter een rolstoel op luchtbanden met daarin meneer Piet. “Wat een belevenis”, waren de woorden van de man, die zichtbaar dankbaar is en plezier heeft tijdens het uitstapje. Het aantal eenzame ouderen valt me op. Het genot, de blijdschap en dankbaarheid zijn van hun gezicht af te lezen. Heerlijk om te zien.

Klik hier om de uitzending terug te zien.

goedgemutste breicampagne

Ik denk aan de actieve , sportieve, vitale toeristen, die ik op soms hoge leeftijd nog op onze camping mag verwelkomen. En hoe normaal het voor ons is om 200 meter langs de branding te lopen, in tegenstelling tot meneer Piet. We zijn verwend en hebben het goed! Wat zou ik kunnen doen om mijn steentje bij te dragen? Ik heb iets gevonden.

In de zomer zijn wij al 2 jaar druk met brei-, haaknaalden en restjes wol. Het wildbreien en de workshop granny squares haken was beide een succes. In het kader van naalden en wol kunnen we iets terugdoen voor het Ouderenfonds en daarmee voor de ouderen. Het nationaal Ouderenfonds organiseert namelijk elk jaar de Goedgemutste Breicampagne. In januari dragen alle kleine flesjes Innocent drink zelfgebreide wollen mutsjes. Voor elke verkochte goedgemutste smoothie gaat er 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds, die er gezellige dingen voor eenzame ouderen van organiseert. Dat lijkt me een prima doel, dat gaan we doen!

Op vrijdag 29 november a.s. organiseert minicamping De Visser een goedgemutste brei-morgen in Boudewijnskerke. Tussen 09.30 uur en 12.00 uur is er in de recreatieruimte koffie en thee, een koekje voor iedereen die zich een uurtje (of langer) in wil zetten voor het Nationaal ouderenfonds. We breien mutsjes, waarvoor 20 cent bij verkoop doorgegeven wordt aan het Ouderenfonds. Iedereen is welkom!

Er is een kleine voorraad breinaalden en wol. Beschikt u zelf over naalden, neem dan naald 3 – 3,5 mee. Extra wol is uiteraard altijd welkom! “Ik kan niet breien” is geen goed excuus. Voor de eerste beginselen , klikt u hier. Bent u niet in de gelegenheid, dan vind u hier een goedgemutst patroon. En mocht de actie een succes zijn, dan bent u van harte welkom om een volgende keer deel te nemen!

Zo komen we allemaal goedgemutst de winter door met dank aan Geer en Goor.

 

TIP: neem uw moeder, oma, oudere buurvrouw, alleenstaande kennis mee. Dan hebben zij meteen een uitje te pakken!

 

 

 

2 Reacties

  • joyce Geplaatst 17 juni 2014 14:35

    in navolging op de breicampagne van 29 november jl. gaan we opnieuw aan de slag voor het Nationaal Ouderenfonds en wel op donderdag 19 juni 2014 van 10.30 – 12.00 uur. U bent welkom

  • Trackback: Breien bij de boerin | Minicamping de Visser

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *