Een verblijf op een minicamping, ofwel kamperen-bij-de-boer hoeft niet kneuterig te zijn.

comfortabel kamperen

 Elk jaar tref ik mensen op mijn bedrijf die bij het bezoek aan een kleine camping meteen de link leggen met een camping achter de boerderij, tegenover de mesthoop, waar je je behoefte doet in een klein hokje achter een houten deur met een hartje erin. 

 Vanaf de start van ons bedrijf hebben wij ingezet op luxe en comfort. Ruime plaatsen, elke kampeerplaats voorzien van alle aansluitingen die men zich kan wensen, verwarmd sanitair, gratis warm water, wasmachine, overdekte fietsenstalling. De kabel voor de CAI lag al in de grond, terwijl we in het buitengebied nog niet over een dergelijk signaal beschikten. Elk jaar kwam er iets nieuws bij om de kwaliteit op onze camping zo hoog mogelijk te houden; stacaravans werden omgeruild voor chalets,  draadloos internet en prive-sanitair. En dat alles op een minicamping!!

Als kampeerboerin probeer ik de gedachte van het hartje in de deur en slapen op de mesthoop onderuit te halen. Maar wat er eenmaal in zit, gaat er niet gemakkelijk uit. Dat weten we allemaal.

Deze week krijg ik hulp van De Telegraaf. Volgens een artikel in de reiskrant mogen we tegenwoordig spreken van glamping (glamourous + camping): “Kamperen is vandaag de dag zeker niet meer kramperen – overnachten in een stacaravan komt tegenwoordig erg dicht in de buurt van het comfort van een luxe hotelkamer” -> lees verder

Reactie toevoegen

Your email address will not be published. Required fields are marked *